註冊 登入



打印

一個月之內,由月入六位數變成廢中...

一個月之內,由月入六位數變成廢中... E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
做左六七年b2b sales,口才勁加經驗加個樣都唔差,令我月月爆數,仲係公司最top,月入最瘋癲可以破三十個,平時平均都有六位數,可謂風光多時,但原來風光幾耐,折墮返幾耐。

係一個月內,公司突然有人事調動,亦無啦啦改哂制度,可能係我一時唔適應,或者係我太有自信,冇驚過,第一步行慢左,就俾其他人超越左,到我想追返時,公司既單都開始唔派俾我,嫌我慢,成半個月,我一張單都簽唔到,而今個月既top sales,應該係一個我之前串到佢爆炸既同事。

我至發現,原來有無數既人都爭奪緊最top既位置,而我仲傻下傻下坐係到hea。

終於,係幾個同事冷嘲熱諷之下,我憤然辭職,不過老闆留我,俾左一個月大假我放,叫我諗清諗楚先再決定,我無奈接受,而家係屋企無所事事,每日望住老婆返工,夜晚等佢放工,變左望妻石,由月入六位數字變成一個廢中,真係好感慨...



實用相關搜尋: 公司
唉!長江後浪推前浪,係時候退落嚟。





做sales係咁架啦





回覆 引用 TOP

人無千日好





[隱藏]
搵左咁多,起碼買左屋啦,驚條毛





冷靜吓都係件好事





東風夜放花千樹,更吹落、星如雨。
寶馬雕車香滿路。鳳簫聲動,玉壺光轉,一夜魚龍舞。

蛾兒雪柳黃金縷,笑語盈盈暗香去。
眾里尋他千百度。驀然回首,那人卻在,燈火闌珊處。

回覆 引用 TOP

老細打殘自己條team,搵少左咪就番你既玩法,忍一忍喇。





回覆 引用 TOP

樓主 可唔可以pm你 問下你d b2b sales既技巧?


熱門搜尋: 減肚腩 去印 去眼袋 美白精華
[隱藏]
好奇想問下查實你係sell d咩產品或者服務?


實用相關搜尋: 產品
要好天斬埋落雨柴


熱門搜尋: 女傭 洗碗 辦公室傢俬 地產公司 銀行估價

回覆 引用 TOP

咁你買鳥幾多層樓?


熱門搜尋: 頭皮 腋毛 護髮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 paiddd 於 2017-9-11 04:37 PM 發表

做左六七年b2b sales,口才勁加經驗加個樣都唔差,令我月月爆數,仲係公司最top,月入最瘋癲可以破三十個,平時平均都有六位數,可謂風光多時,但原來風光幾耐,折墮返幾耐。

係一個月內,公司突然有人事調動,亦 ...
膠味濃郁。







冇事既, 香土個個都6位數一個月架啦, 大不了頂唔順既叫佢地介紹下囉






[隱藏]
花無百日紅。

一朝得志,語無倫次,又一鐵証。



實用相關搜尋:

回覆 引用 TOP

 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]





重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。