註冊 登入

新車蝕得多 大家覺得多年車最抵買呀?

新車蝕得多 大家覺得多年車最抵買呀? E-mail 此主題給朋友

有好多4-5年車行得3,2萬 已經平新車一半
我覺得好抵

熱門搜尋: 粉底 眼部護理 生bb 婚紗晚裝 新娘化妝 耳環
20-30年最低..

6000$既車 揸到一年之後湯 咩車都抵
咁計揸廿年先12萬 先岩岩好買到部morning

哥露那最抵,可以渣一世

4-5年平一半叫抵
我就買過架7折,落地8個月行唔夠8000內籠仲陣新車味錶板膠紙又未搣還有兩年保養,應該叫抵到爛。

我輸了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 其實我是黎耀輝 於 2017-9-12 10:12 PM 發表

哥露那最抵,可以渣一世
以前我都有一部,講緊十幾年前,可惜比老婆撞散左!而家啲哥路那襟唔襟用?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leo338 於 2017-9-12 05:17 PM 發表

我覺得好抵
我一直都係買4-5年H二手車

直路狂, 灣路狼

回覆 引用 TOP

典型香港人購物心態。

回覆 引用 TOP

都認為新年份(即落地兩、三年)、里數低H二手車幾抵買.
不過,買慣新車H車主,都係喜歡偏向買新車.

覺得依咖買新車相對上唔算好貴,反而泊位仲貴.
例如九十年代出部Corolla,要十幾萬,依咖又係十幾萬.
當年H入息中位數同月租車位同依咖已有好大分別,尤其是車位.
(當然個別區分H月租車位,九十年代都可以好貴! 不過無謂硬抽水講嗰啲「天價月租車位」喇!

出廠後1,2年既車最好

熱門搜尋: 髮尾油 防脫髮洗頭水 頭髮護理

回覆 引用 TOP

要在價錢,質量,維修等作平衝, 可找韓國車。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lcmmomo 於 2017-9-12 10:33 PM 發表

4-5年平一半叫抵
我就買過架7折,落地8個月行唔夠8000內籠仲陣新車味錶板膠紙又未搣還有兩年保養,應該叫抵到爛。
什麼車,師兄,我當時想看CX5,但一年車,2X網,見到的價只比新車平2-3萬,最多85折

引用:
原帖由 leo338 於 2017-9-12 05:17 PM 發表

我覺得好抵
最近 2Xcar 出咗架 A8, 落地 5 年幾,0 手車主渣咗 14000km 咪放返出來;牌簿價 $球半,$20 頭幫佢接咗來自用,呢 d 車其實抵揸。

熱門搜尋: baby bb用品 奶粉 bb會 親子活動
引用:
原帖由 mer1974 於 2017-9-13 12:34 PM 發表

最近 2Xcar 出咗架 A8, 落地 5 年幾,0 手車主渣咗 14000km 咪放返出來;牌簿價 $球半,$20 頭幫佢接咗來自用,呢 d 車其實抵間C
識貨! 不過,你部車每L油(平均)可以行到幾多公里?

100 1234567
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。