註冊 登入

失業左兩個幾月,開始懷疑自己究竟有冇能力搵到工做

慢慢M就有 最好朋友介紹 易d

熱門搜尋: 債券 旅遊保險 私人貨款 私人貸款 股票
引用:
原帖由 Sk11111 於 2017-9-17 03:17 AM 發表

慢慢M就有 最好朋友介紹 易d
朋友介紹就費事, 唔岩的話影響到關係就唔好啦~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 marcus630 於 2017-9-14 05:18 PM 發表

之前份工做得好唔開心,人性好醜惡,有陣時都好懷疑究竟自己離開係畯
地盤什工、洗碗、清潔、侍應做住先

回覆 引用 TOP

我今年失業5個月先搵工做,做咩行業一定會遇到小人,有時候睇下點樣同佢地溝通,我呢份工都有小人,都會忍住佢地脾氣,都係果句打份工

回覆 引用 TOP

same here
ADDOIL

回覆 引用 TOP

原來都好多裸辭左,搵緊工既朋友

引用:
原帖由 請安靜 於 2017-9-17 11:58 AM 發表

原來都好多裸辭左,搵緊工既朋友
裸辭係因為之前份工要辭職要三個月通知,同埋真係忍無可忍啦!!!!

耐性才是投資最需要的條件
財務自由是投資最終的目的
人無法累積財富的原因,是由於介懷「賺錢的速度太慢」,結果導致「輸錢的速度加快」
引用:
原帖由 vincentwong27 於 2017-9-14 07:38 PM 發表

冇話啱唔啱H
睇你有冇負擔囉
好似我咁一個養全家,唔可以話唔做

但你記住,幾衰H人都有,你離開呢間公司去第二間,你肯定唔會撞到更衰H人?
我都斷斷續續揾份正常一點的工二年喇,出边的工只會越來越差,但希望在人間,一定有份適合你的工出現。

回覆 引用 TOP

其實兩個幾月真係唔算耐,你應該知道looking for a job is always like a marathon not a sprint.

婚紗展~婚紗展~ My Only Baby=)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 marcus630 於 2017-9-17 12:03 PM 發表

裸辭係因為之前份工要辭職要三個月通知,同埋真係忍無可忍啦!!!!
一齊加油搵工

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 daisukemoi 於 2017-9-14 10:22 PM 發表

馬死落地行
不要挑工作
先找一份工
再騎牛搵馬
唔好dump 懶左
Part time  都好做住先
加油!!

回覆 引用 TOP

呢兩個月時間過得好快,之前打工鴾擗l就度日如年!!!

耐性才是投資最需要的條件
財務自由是投資最終的目的
人無法累積財富的原因,是由於介懷「賺錢的速度太慢」,結果導致「輸錢的速度加快」

回覆 引用 TOP

香港地最易搵工

只係岩唔岩你者

回覆 引用 TOP

失業兩星期了,希望一個月內可以搵到份可以長遠發展既marketing 工

回覆 引用 TOP

公司遣散, 都冇嘢做接近5個月, 以前十幾年一直响mnc做, 啱啱收到offer係一間local公司, 我自己都驚唔慣, 不過馬死落地行, 冇計

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。