註冊 登入

2010 至 2017 做成衣廠感慨

引用:
原帖由 intarsia 於 2017-9-21 04:05 PM 發表

所以我未日日上黎香討吹下水. 串下人. 打發下D時間囉.
向師兄學習下先

引用:
原帖由 泉@野明 於 2017-9-21 04:32 PM 發表

向師兄學習下先
上午準時9點半返到公司. 享受下個寧靜既魔零先. 品嚐杯雀仔咖啡. 之後開腦睇下有無貓.
無既就上綱. 睇下有無野撈下啦. 又或者搵野去YAHOO AUCTION度賣下賺下零用錢咁啦.
咁就過左個好優閒既上午啦. 坐到1點食飯. 食完飯2點. 之後扮下野睇下無咩野做. 好啦.
無野做啦. 上黎香港吹下水. 搵人串下. 鬧下交. 咁又到4點幾5點. 去下廁所ALL下屎.
準時5點半放工. 咁又一DAY. 真係輕輕鬆鬆~鄧梓豐.

回覆 引用 TOP

提外話啦~我做嘉文呢行都經曆左幾個朝代啦. 污粉. 咳&鬆. . . 針織. 毛織. 咩野我都做暈晒架啦真係. 我最唔想做既. 亦都最反感. 最令我嘔心既. 真係做........FUR
  但凡係真既皮草既. 都係殘酷同無人性架.
有次我記得我去撩寧既一個養殖場. 親眼見住D人點樣去鑑生撕D駱子毛出黎.
嘩~果一刻既情境我真係一世都忘記唔到. 果一刻我真係流晒眼淚唔敢睇. 唔敢聽.
唔敢再留晌果度多一秒. 見到D人真係無人性架. 先將隻駱子四隻腳斬落黎. 隻駱子俾人斬左一隻腳已經聽到好痛苦咁慘叫. 果程慘叫聲我到呢家都重記得好清楚.
之後~隻駱子已經痛到企唔到起身訓左晌度. 雙眼無助地痛苦哀救既眼神.
D大陸人真係無心性架~都唔卜暈佢先. 重要係鑑生咁樣扯佢D毛出黎,. 直至扯毛晒全身既毛. 之後隻駱子已經係咁樣俾折磨死.

所以我發過誓. 我一世都唔會著有真FUR皮草既野. 就算我餓死.
我都唔會去做有關FUR既公.

引用:
原帖由 泉@野明 於 2017-9-21 02:04 PM 發表

早3/4/5/6/7年前,應該係忙到PK既時候。
所以我無輸打贏要。。只接受現實

但願可以平平淡淡開開心心咁過己滿足.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 intarsia 於 2017-9-21 05:13 PM 發表

提外話啦~我做嘉文呢行都經曆左幾個朝代啦. 污粉. 咳&鬆. . . 針織. 毛織. 咩野我都做暈晒架啦真係. 我最唔想做既. 亦都最反感. 最令我嘔心既. 真係做........FUR
  但凡係真既皮草既. 都係殘酷同無 ...
唔怪得C姐咁暴涙,原來患有創傷後遺症!

我半退休,博打交!

呢行玩完架啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 234282 於 2017-9-21 06:57 PM 發表

我半退休,博打交!
我都覺

引用:
原帖由 intarsia 於 2017-9-21 04:05 PM 發表

所以我未日日上黎香討吹下水. 串下人. 打發下D時間囉.
日日吹水/串人, 但都得咁少分嘅

引用:
原帖由 RReenn 於 2017-9-21 08:07 PM 發表

我都覺
佢個的叫有性格!我很欣賞!

你又再一次誤解了!

引用:
原帖由 234282 於 2017-9-21 08:55 PM 發表

佢個的叫有性格!我很欣賞!

你又再一次誤解了!
認真便輸了

熱門搜尋: 英語課程 ielts 課程 進修 tutor 日語課程

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RReenn 於 2017-9-21 08:09 PM 發表

日日吹水/串人, 但都得咁少分嘅
咩你覺得分數高就係叻架啦咩. 你要既. 我送晒俾你都得架. 錢多就話叻姐.
香討分數高. 代表你真係空虛寂寞同埋.........凍. 囉. 白痴仔.

引用:
原帖由 234282 於 2017-9-21 06:57 PM 發表

我半退休,博打交!
呢樣真呀~真係有心理陰影架. 我有問佢地D人架, 唔可以打暈隻動物先. 或是麻醉左先既咩???佢地既答案係.......攪咁X多野做咩. 牲畜黎既之嗎......... 所以~做呢行耐. 真係心理變態架.

引用:
原帖由 intarsia 於 2017-9-22 12:30 AM 發表

咩你覺得分數高就係叻架啦咩. 你要既. 我送晒俾你都得架. 錢多就話叻姐.
香討分數高. 代表你真係空虛寂寞同埋.........凍. 囉. 白痴仔.
又唔係我講日日吹水,吹水無分,有d自相矛盾

引用:
原帖由 intarsia 於 2017-9-22 12:35 AM 發表

呢樣真呀~真係有心理陰影架. 我有問佢地D人架, 唔可以打暈隻動物先. 或是麻醉左先既咩???佢地既答案係.......攪咁X多野做咩. 牲畜黎既之嗎......... 所以~做呢行耐. 真係心理變態架.
它們會有報應,下十世投蓄牲道!

熱門搜尋: 助聽器 肝癌 扁平足 營養師 脊柱側彎 癌症

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 intarsia 於 2017-9-21 05:13 PM 發表

但凡係真既皮草既. 都係殘酷同無 ...
真係好恐怖,我都聽聞係鑑生剝皮,因為咁會靚D,比著我,我一定唔會去睇,真係冇咁大既勇氣,一定會爆喊。其實有時會覺得做得呢行,或多或少都有d心理變態,好多野都迫自己吹毛求疵咁。

熱門搜尋: 粉刺 瘦小腿 保濕面霜 collagen

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。