註冊 登入

2010 至 2017 做成衣廠感慨

引用:
原帖由 intarsia 於 2017-9-22 08:56 AM 發表

我份工HEA~所以只限"ALL佛屎"Hour時間先黎吹水串人既姐. 妳磨姑姐係由朝到黑晌度磨欄席.
個個區都見貴姐妳既腳毛. 但係妳回既又只係一句起兩句止既無意思回應. 完全無point既. 好心妳啦.
有時真係 ...
星期六唔洗返工唔係得你一個嘅~ 由朝到黑晌度磨欄席? 我"ALL佛屎"Hour邊有你咁HEA, 得上班前返工後先多d時間得閒上來, 真係慘
返工已經要認真, 唔似你連上香討都咁認真~ 我都係去幾區, ching去的板相信比我多, 唔係又點會見到我

將自己想像的就覺得係"要晌呢度搵滿足感. 最慘係你既自我價值居然覺得綱上先至尋找到. 咩你真係無朋友既咩."
大把節目又唔得於心靈唔寂寞嘅~ 酒肉朋友要幾多都有, 有幾多知已先係重點~ 同埋原來你得朋友無親人/另一伴架? 人生要平衡嘅~

引用:
原帖由 RReenn 於 2017-9-25 09:44 PM 發表

星期六唔洗返工唔係得你一個嘅~ 由朝到黑晌度磨欄席? 我"ALL佛屎"Hour邊有你咁HEA, 得上班前返工後先多d時間得閒上來, 真係慘
返工已經要認真, 唔似你連上香討都咁認真~ 我都係去幾區, ching ...
諗幾日先至諗到呢D咁既野黎反擊我昨. 我都真係高估左你啦. 算罷啦你.

引用:
原帖由 intarsia 於 2017-9-25 10:10 PM 發表

諗幾日先至諗到呢D咁既野黎反擊我昨. 我都真係高估左你啦. 算罷啦你.
唔需要你高估我, 邊有你咁得閒, 有office hour咁多時間上來~ 放假唔係得你有節目嘅

引用:
原帖由 RReenn 於 2017-9-25 10:13 PM 發表

唔需要你高估我, 邊有你咁得閒, 有office hour咁多時間上來~ 放假唔係得你有節目嘅
我諗你真係無朋友, 香討已經係你既心靈寄托架啦. 要晌香港搵滿足感. 可惜呀. 呢個只係虛無既世界. 快D抽離啦. 出去識下朋友啦. 都話囉. 去下教會. 或者做下義工啦.

引用:
原帖由 intarsia 於 2017-9-25 10:17 PM 發表

我諗你真係無朋友, 香討已經係你既心靈寄托架啦. 要晌香港搵滿足感. 可惜呀. 呢個只係虛無既世界. 快D抽離啦. 出去識下朋友啦. 都話囉. 去下教會. 或者做下義工啦.
大家咁話

引用:
原帖由 RReenn 於 2017-9-25 10:21 PM 發表

大家咁話
又好和~不如約埋一齊去呀. 俾你個電話我呀. 我打俾你. 你想去邊間鴨店做義工先. 一齊呢.

回覆 引用 TOP

你們都不明白老細:

之前識個老細,有三層樓收租,三個的士牌,叫我唔好話比佢的伙計知!

做老細同劉備一様,擺出個丐依樣,等你做,佢收割!

回覆 引用 TOP

其實我都想講老細心態根本當你地係工人。。廠工人工時長。但hk 唔可以咁規定。唯有出d 技考令你地乖乖ot, 我廿幾時真係唔敢走。但三十幾時開始唔同睇法。佢會因為你的能力要唔要你。而唔係你想 幾多個鐘。當然你有能力又ot 就中曬佢計

而家來講merchan 人工唔係特別高。好多行業已追上了。如人工差唔多。工時差唔多。我點解重要做。起馬唔洗出trip..唔洗番大陸。睇來d 老細要反省黻

但願可以平平淡淡開開心心咁過己滿足.....

引用:
原帖由 CURIOUSBOY 於 2017-9-29 09:56 AM 發表

其實我都想講老細心態根本當你地係工人。。廠工人工時長。但hk 唔可以咁規定。唯有出d 技考令你地乖乖ot, 我廿幾時真係唔敢走。但三十幾時開始唔同睇法。佢會因為你的能力要唔要你。而唔係你想 幾多個鐘。當然你有能 ...
師兄講的都係事實。。。但另一個事實係,老細一定是明白的,但一定吾會善待你,因為求過於供

引用:
原帖由 公用股民 於 2017-9-29 10:46 AM 發表

師兄講的都係事實。。。但另一個事實係,老細一定是明白的,但一定吾會善待你,因為求過於供
所以話轉行係一個解脫。。聽d 師講物管有得做。。都係工時長。但人工可看齊

但願可以平平淡淡開開心心咁過己滿足.....

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。