註冊 登入

今日初上強制試課程第1堂,已毫冇信心pass (更新 11/10/2017已一take pass強制)

呢個世界冇免費午餐鵅A放灡伅’P金錢投資鴷啦!

回覆 引用 TOP

以前荃駕上,同班有兩次轉彎飛左入防護墊既牆都係咁喇!!

其實係瞓彎你唔夠盡,阿sir教過,唔好當賽車入彎,瞓彎只係部車瞓,人就繼續坐直入彎,咁先得!

黃金右腳,我衰過一次,但衰過就明點解跌右唔跌左架喇!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nice1110 於 2017-9-19 08:28 PM 發表

唉 斜8我之前可以連續打到10個8個 但有次失手整親隻腳之後而家有陰影 唔係好打得返 仲要就快考試
斜八最大關鍵係你車轆未轉之前擰頭夠唔夠盡,唔係係打唔夠好!

回覆 引用 TOP

買咩車,有咩所謂,自己可以負擔,咪得!買部R6返來擺,唔渣都得架,

回覆 引用 TOP

上完2堂強制宜家操控同平好左好多
但轉灣行個D線位仲唔掂
成日踩線甚至掃跌雪糕筒

另外停車時唔知點解成日自動將部車扭向右,結果車身傾右要出右腳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-15 23:34 發表

上完4粒鐘,辛苦過地盤返1日工

行幾步左搖右擺就好似要跌,黃金左右腳出齊

灣又轉唔掂

可能生得矮,坐最前都僅僅腳尖hi到地

部車成日擺向右,一跌就黃金右腳

明明踩單車都唔會咁

唉……仲有2堂老 ...
點解唔諗吓自己適唔適合揸電單車?

一日藍絲 終身藍絲
引用:
原帖由 inv1990 於 2017-9-15 23:47 發表

唔夠動力, 放胆俾油就容易平衡到
係咁比油係人都平衡到啦!而家係要做到唔比油慢車都平衡到!

一日藍絲 終身藍絲

回覆 引用 TOP

CHING 我琴日都係第一堂強制, 棍波
同班6,7個人我又係最差一個 , 一齊努力喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 timothywongting 於 2017-9-20 11:42 PM 發表

點解唔諗鵀菑v適唔適合飪q單車?
試過先知適唔適合
當初報名時堂都未上又點知適唔適合呢

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-21 01:55 AM 發表

試過先知適唔適合
當初報名時堂都未上又點知適唔適合呢
我上強制時有同學第2日大炒左兩次, 第2日上到一半就放棄左, 叫佢轉自動波都話驚驚

引用:
原帖由 inv1990 於 2017-9-21 12:03 PM 發表

我上強制時有同學第2日大炒左兩次, 第2日上到一半就放棄左, 叫佢轉自動波都話驚驚
我係駕院見D人斜路8字,打打下都跌到一仆一碌都真係幾驚心

熱門搜尋: 保險公司 二按 期指 旅遊保
引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-21 12:17 PM 發表

我係駕院見D人斜路8字,打打下都跌到一仆一碌都真係幾驚心
斜8記住練定油慢打, 快打大向心力係容易但一失手多數整親腳

引用:
原帖由 inv1990 於 2017-9-21 12:21 PM 發表

斜8記住練定油慢打, 快打大向心力係容易但一失手多數整親腳
自動羊打8聞說好難
因會自動上波

不過唔諗咁遠,搞掂強制出左學牌先算
就算唔再學住將來再報,出過學牌都可以免強制

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-21 12:25 發表

自動羊打8聞說好難
因會自動上波

不過唔諗咁遠,搞掂強制出左學牌先算
就算唔再學住將來再報,出過學牌都可以免強制
初初係, 但到你熟左其實都唔難, 兩者都係訓練你慢車平衡能力同油門BRAKE控制, 因為我曾經2樣都試過, 你覺得難可以比多少少學費慢慢練就OK

我係現代人
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2017-9-21 02:23 PM 發表

初初係, 但到你熟左其實都唔難, 兩者都係訓練你慢車平衡能力同油門BRAKE控制, 因為我曾經2樣都試過, 你覺得難可以比多少少學費慢慢練就OK
其實坐位方便
有冇話坐前D定坐後D方便操控?

坐前D,控制軚盤對手就要曲D,相反坐後D對手就可以直D

我成日坐最前(因怕雙腳唔到地)
但楂楂下又會自動坐返後D

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。