註冊 登入

今日初上強制試課程第1堂,已毫冇信心pass (更新 11/10/2017已一take pass強制)

引用:
原帖由 wong3939 於 2017-9-25 07:00 PM 發表

多謝師兄,強制pass了
真好
我強3玩左十次模擬試
得五次pass
有三次pass仲要行2次先著燈

其餘個五次fail一係踩界一係撞筒

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-25 08:25 PM 發表

真好
我強3玩左十次模擬試
得五次pass

你一定係望住啲線同啲筒黎行啦 望邊撞邊 萬試萬靈

引用:
原帖由 wong3939 於 2017-9-24 10:34 PM 發表

唉,我明天就考,開車仲經常死火,一緊張就好快放開離合器   磨擦點磨得耐會唔會死火?
師兄今日考成點?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wong3939 於 2017-9-25 07:00 PM 發表

多謝師兄,強制pass了
congratulation,有無死火?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-25 08:25 PM 發表

真好
我強3玩左十次模擬試
得五次pass

望遠啲,唔好望筒,行兩次先著無問題,唔好心急

回覆 引用 TOP

引用:

真好
我強3玩左十次模擬試
得五次pass

緊記!視點望邊去邊。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nice1110 於 2017-9-25 09:06 PM 發表

你一定係望住啲線同啲筒黎行啦 望邊撞邊 萬試萬靈
鴨記嗰強制場麻煩
打斜起,唔係平路

每轉一邊灣都經過上落斜

有時上斜個灣俾多左油就向外ball out
唔俾油/俾唔夠油又唔夠力失平

容易D就係你入灣前就減好速
定住油同用後剎定速入灣咁你就唔會BALL OUT或者跌車
過左灣心就放後剎同俾油就好順咁出灣
如果你未過灣心就俾大油得兩個結果
一就係會拉直車身衝出去
二就係你夠膽壓架車落去繼續過灣
如果你轉緊灣既時候剎車都係會拉直車身

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-25 10:45 PM 發表

鴨記嗰強制場麻煩
打斜起,唔係平路

每轉一邊灣都經過上落斜

有時上斜個灣俾多左油就向外ball out
唔俾油/俾唔夠油又唔夠力失平
自動波??

熱門搜尋: 植髮 增髮 腋毛
引用:
原帖由 hotelking 於 2017-9-25 10:57 PM 發表

自動波??
係呀,YAMAHA羊

引用:
原帖由 惡魔中的天使 於 2017-9-25 10:56 PM 發表

容易D就係你入灣前就減好速
定住油同用後剎定速入灣咁你就唔會BALL OUT或者跌車
過左灣心就放後剎同俾油就好順咁出灣
如果你未過灣心就俾大油得兩個結果
一就係會拉直車身衝出去
二就係你夠膽壓架車落去繼續過灣 ...
買左2堂自學,呢2堂要自己試晒一切可行H嘢

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-25 11:51 PM 發表

係呀,YAMAHA羊
算好觀駕自動超垃圾! 得三部, 勁殘!! 三部都有問題!!

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-25 11:53 PM 發表

2堂太少

引用:
原帖由 fitsnk 於 2017-9-26 12:22 AM 發表

算好觀駕自動超垃圾! 得三部, 三部都有問題
舊年觀駕上強制, 三部都ok, 係有部條呔唔得急殺會響呔

熱門搜尋: 保安課程 日語 ielts 學英文 業餘進修中心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-25 11:53 PM 發表

記住唔好唔俾油,太快就慢慢剎車
自動波你收曬油再俾油果下就會CHOK
岩岩學會唔慣,由其你轉灣一CHOK就會驚就會急剎咁就落腳
考強制個場咁細都唔會快得去邊所以都唔會點BALL OUT既

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。