註冊 登入

今日初上強制試課程第1堂,已毫冇信心pass (更新 11/10/2017已一take pass強制)

今日初上強制試課程第1堂,已毫冇信心pass (更新 11/10/2017已一take pass強制) E-mail 此主題給朋友

上完4粒鐘,辛苦過地盤返1日工

行幾步左搖右擺就好似要跌,黃金左右腳出齊

灣又轉唔掂

可能生得矮,坐最前都僅僅腳尖hi到地

部車成日擺向右,一跌就黃金右腳

明明踩單車都唔會咁

唉……仲有2堂老強,點考

唔夠動力, 放胆俾油就容易平衡到

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-15 11:34 PM 發表

灣又轉唔掂

明明踩單車都唔會咁

唉……仲有2堂老 ...
ching 邊間學?

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-15 11:34 PM 發表

灣又轉唔掂

明明踩單車都唔會咁

唉……仲有2堂老 ...
轉灣前要望遠,一望地,又唔比油就會跌,望近左又會飛左過界
比多小小油去,架車就唔會左搖右擺
唔好咁易放棄無信心🤗慢慢來

引用:
原帖由 keeponmoving 於 2017-9-15 11:59 PM 發表

ching 邊間學?
強制先報鴨記香駕
諗住pass左先再諗

宜家……

男人老狗揀自動羊學都一pet屎

引用:
原帖由 abc730 於 2017-9-16 12:09 AM 發表

轉灣前要望遠,一望地,又唔比油就會跌,望近左又會飛左過界
比多小小油去,架車就唔會左搖右擺
唔好咁易放棄無信心🤗慢慢來
轉灣一俾油就向前標撞水馬

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-16 12:12 AM 發表

留意番係直路比油,轉灣前好收油,轉灣比油緊係會標😅驚太快可以踩下尾brake

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-16 12:12 AM 發表

自動波?

強制求過關可以就咁直路俾油灣前收油出灣俾油

但係路試一定要練到定油打8字

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-16 12:11 AM 發表

強制先報鴨記香駕
諗住pass左先再諗

宜家……

男人老狗揀自動羊學都一pet屎
我都排期學緊
初初實唔慣
練多d會好好多
但銀包受傷無可避免
加油

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inv1990 於 2017-9-16 12:30 AM 發表

自動波?

強制求過關可以就咁直路俾油灣前收油出灣俾油

但係路試一定要練到定油打8字
唔諗咁遠

pass左強制都萬幸

熱門搜尋: 基金 信用卡迎新禮品 醫療保險 信用卡迎新禮物2014 物業貸款 信用卡
唔洗擔心喎師兄
我強制果時第一堂都喪跌 其他同學都無跌係得我跌 三堂強制之後都未做到考試要求 但臨考前4日日日去操1個鐘 最後都Pass到
其實習慣左架車之後就好好多架喇

Ps 我強制考觀駕 路試鴨駕就快考
駕院啲車個座高係俾出面一般果款學車高 初初我都好唔慣 不過而家習慣左之後好好多

吾怕跌就得 ... 平衡力 要等身體 適應和提升 ... 心急反而出事。諗鼤荇刉レ皜 ... 咪又係要跌 ... 但你現在吾跌啦

我的兩個世界:
鐘錶網
電單車-香港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 20687254 於 2017-9-16 01:01 發表

唔諗咁遠

pass左強制都萬幸
你都係第一堂姐, 唔使咁心急, 好多人都係咁, 慢慢習慣左就好架啦, 係要比錢補堂交下學費架, 錢可以解決到既問題來的,

我係現代人
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2017-9-16 08:41 AM 發表

你都係第一堂姐, 唔使咁心急, 好多人都係咁, 慢慢習慣左就好架啦, 係要比錢補堂交下學費架, 錢可以解決到既問題來的,
六個人上第一堂
眼見其他五個都玩到左右大細圈都雙腳離地行晒

我仲要出齊左右腳……

熱門搜尋: 韓國時裝 情侶戒指 婚紗晚裝

回覆 引用 TOP

反應同操控未協調啫~
同溝囡一樣!胆大心細手皮厚!😂
得閒住支棍模疑操搓多啲……免費有幫助!😆

熱門搜尋: 漏水 interior design 兒童傢俬 地產公司 梳化 家居保險

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。