註冊 登入

見工問:上一份工點解唔做?你地點答? 香討焦點

引用:
原帖由 rolrolan 於 2017-9-26 10:53 AM 發表

如題:
見工問:上一份工點解唔做?你地點答?
點樣答先得體?
你答佢
5做咪5做, 關你x事

答:關你x事呀?

樂天知命

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tailo88 於 2017-9-29 08:32 AM 發表

你答佢
5做咪5做, 關你x事
呢個答覆唔得體啊~

回覆 引用 TOP

因為貴公司各方面都比我舊公司好,所以我決定放棄舊公司既工作來貴公司應徵!

回覆 引用 TOP

比老細打, 壓力太大所以轉工~

回覆 引用 TOP

公司汁笠

回覆 引用 TOP

因為受佔中所累

回覆 引用 TOP

讀完書想喺呢方面有更大發展

回覆 引用 TOP

見下世面

熱門搜尋: 粉底 結婚對戒 wedding

回覆 引用 TOP

舊ge5去,新點會黎😂

回覆 引用 TOP

地方有點遠,想找份近點照顧家人

熱門搜尋: 膠原蛋白 生髮 假髮 頭皮 頭髮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RReenn 於 2017-9-26 08:53 PM 發表

睇返咩原因轉工啦~ e.g.約滿/公司生意唔好會照直講~
呢d原因代表你需要份新工多d, 到時就算俾offer你都唔方好得去邊

引用:
原帖由 rolrolan 於 2017-9-26 10:53 AM 發表

如題:
見工問:上一份工點解唔做?你地點答?
點樣答先得體?
很直接,人工低。
當然呢啲野冇model answer 冇對錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 louishuen 於 2017-10-2 05:10 AM 發表

呢d原因代表你需要份新工多d, 到時就算俾offer你都唔方好得去邊
我每份工的人工都有至少10%升幅

回覆 引用 TOP

話比人炒左,或者佢覺得你老實會請你

熱門搜尋: 學習 日語課程 過度活躍症 澳洲留學 普通話課程 mba
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。