註冊 登入

【轉載】㸃解咁多人要反基

本主題由 sandywky52 於 2017-10-5 10:30 PM 移動
引用:
原帖由 novo0704 於 2017-10-4 10:15 AM 發表

如果你知道有因果報應刑罰,究竟係邊個報應惡人掌管刑罰?難道你認為四大皆空,六根清靜會?

引用:
原帖由 Gupa 於 2017-10-4 11:38 AM 發表

如果你知道有因果報應刑罰,究竟係邊個報應惡人掌管刑罰?難道你認為四大皆空,六根清靜會?
如果你知道係作故仔.... 難道你唔出聲?

引用:
原帖由 Gupa 於 2017-10-4 11:25 AM 發表

不可試探神。
洗也試,唔試都知佢全能就無能啦!

思念如波一浪浪,常行靜坐念消磨;
持咒觀想來降伏,一念過去是光芒。

悟時頓,非時漸;頓如幻,漸皆夢;
一翻迷惑,清醒一瞬。
醒時何曾頓漸,大日未嘗不普照。
引用:
原帖由 novo0704 於 2017-10-4 12:43 PM 發表

如果你知道係作故仔.... 難道你唔出聲?
主耶穌係救世主。神之子降世。你回避我問題。

引用:
原帖由 昊暠昺 於 2017-10-4 01:03 PM 發表

洗也試,唔試都知佢全能就無能啦!
你哋嘅罪歸於返你自己頭上。包括nova0704。

引用:
原帖由 Gupa 於 2017-10-4 02:08 PM 發表

個位飯左罪比人處死既人兄?
人死為鬼。。。
鬼唔好信。。

保長唔係神。。你話既。要圖嗎。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gupa 於 2017-10-4 02:10 PM 發表

你哋嘅罪歸於返你自己頭上。包括nova0704。
黑社會邪教咀咒人!

引用:
原帖由 Gupa 於 2017-10-4 02:08 PM 發表

你個耶穌只救以色列人,中國人是外邦人要誅殺的。
中國有很多中國自己的神來救,需要一個殺外邦人的以色列神來打救嗎?

我情願信佛好過信個人造殘忍偽善的假耶稣!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 novo0704 於 2017-10-4 04:03 PM 發表

黑社會邪教咀咒人!
這就是所謂愛人若己的基督教版本。一不埋堆,就咒人插人。若果沒有法律管制,實行會為以色列教的耶穌誅殺異見者。
這才是基督教的真面目。

我情願信佛好過信個人造殘忍偽善的假耶稣!
引用:
原帖由 Freelife4all 於 2017-10-6 02:22 AM 發表

這就是所謂愛人若己的基督教版本。一不埋堆,就咒人插人。若果沒有法律管制,實行會為以色列教的耶穌誅殺異見者。
這才是基督教的真面目。
所以咪叫呢D做邪教徒

連刹小童都話對。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gupa 於 2017-9-30 01:49 PM 發表

主耶穌教導我哋唔好虛偽。
其實耶L先係最虛偽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gupa 於 2017-10-4 11:25 AM 發表

不可試探神。
你信既所謂神都好霸道,試下佢都唔比根本就同以前唔比試探皇帝一樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yupe226 於 2017-9-30 12:41 PM 發表

耶稣教的起醫院,孤兒院,學校… 是否為了方便和就手性侵強姦和虐待無辜而不用下地獄,因為有天主大佬照住呢?以下只是過往的冰山一角,只貼少少啫。也解釋了㸃解要反基!
最新的可以自行上網用p ...
因為基督教霸道.

引用:
原帖由 ec_wsk 於 2017-10-6 08:39 PM 發表

因為基督教霸道.
俗語有話:棒下出孝子

並非霸道。係人心裡嘅鬼作出反應,抗拒上帝。

引用:
原帖由 Gupa 於 2017-10-7 10:02 AM 發表

俗語有話:棒下出孝子

並非霸道。係人心裡嘅鬼作出反應,抗拒上帝。
都冇上帝。
你不可以抗拒一樣不存在的東西。

熱門搜尋: 保安課程 持續進修基金 上門補習 education 私人補習 日本留學
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。