註冊 登入

[討論] 2017.09.30 19:00 今日新聞透視 有講係真實 【報廢計劃】

2017.09.30 19:00 今日新聞透視 有講係真實 【報廢計劃】 E-mail 此主題給朋友

https://www.youtube.com/watch?v=a-DySoCVLAg
打印機騙局

陰謀論成真
2017.09.30 19:00 今日新聞透視 有講係真實 【報廢計劃】

從硬件至軟件設定時限,軟體次數或時間就可以鎖死,硬體多數電容或電池差不多時間自然老化。進入香討影片區

[

回覆 引用 TOP

報到先

回覆 引用 TOP

普遍大商家手法。

仍然自由自我, 永遠高唱國歌, 走遍鄉里~~
粥粉麵飯, 皆陣列在前!!
臨兵鬥者,皆陣列前行!!
X+Y+X
MTBF ......

平均故障間隔 是可靠度工程及製造工程學的名詞....

大家專業D .... 有咩可以用一細.....?

熱門搜尋: 韓國時裝 crystal 韓國女裝 帆布袋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 泉船 於 2017-10-1 04:31 AM 發表

普遍大商家手法。
唔可以咁做,比人還原到就係證據,賠到破產。
如果早廿年前買黃金機都知乜嘢叫爆漿王。這是物料問題,已被淘汰。
打印機,我用開的佢都有自已重置選項,是因為太耐無用會乾水。
手機,只聽過三星旗艦機在新機發佈時,會有更新令上一代旗艦機出問題。
其他的只是軟硬體越出越高效能,舊款機ram唔夠cpu又唔快,香討app又越來越大食,咪要換機囉。唔通仲用2G機黎上網咩。

引用:
原帖由 亞藍米 於 2017-10-1 01:04 PM 發表

如果早廿年前買黃金機都知乜嘢叫爆漿王。這是物料問題,已被淘汰。
手機,只聽過三星旗艦機在新 ...
出到NOTE 8  但禾重用緊 當年三星旗艦機 NOTE 4 WOR....

傳聞姐...

爆漿王 指電溶...  你拆開D 火COW 同電腦仍然有... 一定未淘汰....

鉭質電容貴好多架..........

大家要磚葉D ....

引用:
原帖由 亞藍米 於 2017-10-1 01:04 PM 發表

香討app又越來越大食 係音謀......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 novo0704 於 2017-10-1 01:20 PM 發表

出到NOTE 8  但禾重用緊 當年三星旗艦機 NOTE 4 WOR....

傳聞姐...

爆漿王 指電溶...  你拆開D 火COW 同電腦仍然有... 一定未淘汰....

鉭質電容貴好多架..........

大家要磚葉D ....

...
每個人既認知都有唔同程度。液態電溶當然仲有,但連窮人救星都唔用呢D料,咁你咪去印度賣囉。
舊手機我都有仲用到,但以用家想死感受我會自己判定是想要定須要。

落基亞十紀年刀仲可打出打入,電池刀仲可用。E加新手基係主要上亡。但電池3年就玩完。

熱門搜尋: 韓國時裝 crystal 韓國女裝 帆布袋 ring online shopping 西裝訂造
引用:
原帖由 大口Sam 於 2017-10-1 01:41 PM 發表

落基亞十紀年刀仲可打出打入,電池刀仲可用。E加新手基係主要上亡。但電池3年就玩完。
就係果個年代開始, made in china先係原廠電。LG標榜韓國制做,電池真係唔得。三星在 note7事件已講明,中國做電池先係正嘢。

好似無離題
又真係好超自然喎,喺度講手機

引用:
原帖由 亞藍米 於 2017-10-1 01:57 PM 發表

就係果個年代開始, made in china先係原廠電。LG標榜韓國制做,電池真係唔得。三星在 note7事件已講明,中國做電池先係正洁C

好似無離題
又真係好超自然喎,鰜袬縣熅
講多個超自然現象,以前十紀年前係LiMH電。E加係塑膠電池。我2年多前買左2部大6名牌手基,一樣型號。一部做spare多,少用。另一部遲左半年買多用。?果上月多用部電池發漲,死因不明。
玩個一玩具直升機,又係膠電,又係發漲,充唔起。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 亞藍米 於 2017-10-1 01:31 PM 發表

每個人既認知都有唔同程度。液態電溶當然仲有,但連窮人救星都唔用呢D料,咁你咪去印度賣囉。
舊手機我都有仲用到,但以用家想死感受我會自己判定是想要定須要。
iphone8好似用同一間電池廠

https://udn.com/news/story/11477/2729452

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 亞藍米 於 2017-10-1 01:31 PM 發表

其實印度好先進

你去過未呢 我就去過 佢哋唔需要呢啲嘢

用家係咪要拆開部機睇下佢用咩材料先用呢 有冇邊部機好介紹

唔會爆炸

引用:

比人還原到就係證據,廠商回應係用料問題,如果用其他材料成本比較貴無法競爭為理由。
外國有一個鎢絲燈泡照亮100年還在運行中,現在廠商協議限制時間好似6000~10000小時。
我家用電子產器差不多活存率不足五年,電視粒CAP爆槳死橋式整流燒保險絲通病,影相機自動開機關機好似有鬼咁,打印自然流墨計時計次,手機內置定時毀滅。
LED燈最易死不是電子 焊接鍚線鬆脫 見到閃閃下就是死前徵象 補補錫就重生

[
 33 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。