註冊 登入

有無人夠我誇張,未夠一年時間,瘋狂買左12隻手錶:

引用:
原帖由 kkma88 於 2017-10-2 04:02 PM 發表

白痴仔,有折?你D cheap 錶就有折
上面自己已清楚解釋,自己錶齡淺,對行情知識一知半解,所以先會有咁既錯誤理念。

引用:
原帖由 chung915 於 2017-10-2 11:25 AM 發表

小弟錶齡只有一年的淺齡,除左左和右兩隻運動跑步錶,以及下左第二隻精工石英錶,係早兩年前購入之外,其餘所有的手錶,都是今年2017年買入的,最瘋狂可以一個月內買3隻錶,每隻錶都高過自己每月的人工。

係時候同自 ...
師兄貌似偏愛銀鋼款式

引用:
原帖由 chung915 於 2017-10-2 03:55 PM 發表

因自己除左中意玩錶之外,同時亦是長跑愛好者,garmin是自己練跑和比賽必備的。
正是!!日日都要跑,那有時間戴其他錶!!我全部機械表已打入冷宮!!

引用:
原帖由 kingview 於 2017-10-2 04:02 PM 發表

無錯,要保值,一隻勞搞掂哂!
喜歡收藏各類手表者除外!
我正正就是喜歡收藏手錶,所以rolex呢個牌子,我會排到好後,甚至不考慮選擇。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chung915 於 2017-10-2 04:06 PM 發表

上面自己已清楚解釋,自己錶齡淺,對行情知識一知半解,所以先會有咁既錯誤理念。
其實IWC 同 勞我都有,只可以講各有所好,不過勞真係保值唔係你講到咁差

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2017-10-2 04:07 PM 發表

師兄貌似偏愛銀鋼款式
呢位師兄講中我的心聲。^^

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Troways 於 2017-10-2 04:02 PM 發表

師兄,5711未排到呀!
你有隻5712夠啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bitaminz 於 2017-10-2 01:31 PM 發表

唔係咁講,就算你有10 隻iwc,人地一句︰「你勞都無隻」你就無面啦
無勞會無面?笑L到反肚。

引用:
原帖由 kkma88 於 2017-10-2 04:08 PM 發表

其實IWC 同 勞我都有,只可以講各有所好,不過勞真係保值唔係你講到咁差
個人喜好啦,小弟都係覺得rolex既款式太悶,無咩變化,大前提就是自己唔太注重機芯,所以唔太鍾情於此品牌。

地通拿:唔夠tudor的三圈計時刁乾特別,地通拿沒有水晶日曆。

潛水錶款:浪琴行貨8k隻黑水鬼,論外型絕不比rolex潛水款遜色,當然啦,機芯和內裡手工是差天共地,但考慮埋價錢和性價,一定唔會揀rolex。

引用:
原帖由 chung915 於 2017-10-2 04:17 PM 發表

個人喜好啦,小弟都係覺得rolex既款式太悶,無咩變化,大前提就是自己唔太注重機芯,所以唔太鍾情於此品牌。

地通拿:唔夠tudor的三圈計時刁乾特別,地通拿沒有水晶日曆。

潛水錶款:浪琴行貨8k隻黑水鬼,論外型絕 ...
講款無得講,
講性能一定Rolex 好,
講性價比你就錯曬,浪琴黑水鬼8K, 過5年值3K
我隻十仔5年前5皮,而家點都可以賣番5皮,咁邊個抵買?

咪又係睇時間

/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2017-10-2 04:08 PM 發表

正是!!日日都要跑,那有時間戴其他錶!!我全部機械表已打入冷宮!!
跑步短則半小時,耐極操半馬,都是兩個鐘內。(小弟玩半馬,唔玩全馬)

其餘跑步以外的時間,出街,返工,甚至落樓下買野,或者放假在家休息,自己都會時間戴上機械錶。

訓覺和沖涼就一定唔會戴。

回覆 引用 TOP

不如做下善事

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

咁你千萬千萬不要買 apple watch,否則你之前投資的錢就浪費了

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。