註冊 登入

有無人夠我誇張,未夠一年時間,瘋狂買左12隻手錶:

引用:
原帖由 kkma88 於 2017-10-2 04:22 PM 發表

講款無得講,
講性能一定Rolex 好,
講性價比你就錯曬,浪琴黑水鬼8K, 過5年值3K
我隻十仔5年前5皮,而家點都可以賣番5皮,咁邊個抵買?
眾人都知道rolex一定保值,但自己玩錶,雖然玩階段仲未有本事玩到好高級的牌子,但對自己而言,都會一套個人的揀錶準則和風格,每人玩錶的心路歷程,都一定會有所出入,最緊要是戴得開心,岩自己style。

我都有你果隻tudor 紅色

引用:
原帖由 1968HK 於 2017-10-2 04:27 PM 發表

咁你千萬千萬不要買 apple watch,否則你之前投資的錢就浪費了
我未開始玩錶之前,早已知道apple watch是智能型手錶,對我而家玩緊既機械錶,完全沒有任何影響。

引用:
原帖由 delpialan10 於 2017-10-2 04:31 PM 發表

我都有你果隻tudor 紅色
紅圈bb,市場上其他品牌,極少見到呢款紅既款式,呢d咪係tudor做到既獨特和成功之處,價錢又相對合理,所以上述原因,正正就是自己入手的原因。^^

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stunt790 於 2017-10-2 03:09 PM 發表

咁會吾會又俾人話你有10隻勞 pp都冇隻⋯
戴錶自己仲意就好!
係呀!到有PP,又話冇AP,買埋AP,又話冇Lange,買埋Lange,又話冇RM......買隻普通三針PP,又話冇隻chronoPP,買埋隻chronoPP,又話冇月相PP.......買到幾時呀!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 bitaminz 於 2017-10-2 01:31 PM 發表

唔係咁講,就算你有10 隻iwc,人地一句︰「你勞都無隻」你就無面啦
我真係一隻都冇買
亦冇興趣買
都完全唔介意比人話我勞都無隻喎 XD

樓主好勁,加油買埋萬尺獨立屋!唔係畀人話你連萬尺獨立屋都冇要同其他人住埋同一棟樓仲要得一千幾百尺,你就冇面啦!XD

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chung915 於 2017-10-2 11:25 AM 發表

小弟錶齡只有一年的淺齡,除左左和右兩隻運動跑步錶,以及下左第二隻精工石英錶,係早兩年前購入之外,其餘所有的手錶,都是今年2017年買入的,最瘋狂可以一個月內買3隻錶,每隻錶都高過自己每月的人工。

係時候同自 ...
我錶齡比師兄長少少,都接近兩年。買了30多隻,大部份機械錶,亦有少量石英錶。依加都暫停購買,天天欣賞自己買咗H錶,有平有貴,自得其樂。

好雜o下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 watchlover668 於 2017-10-2 04:46 PM 發表

我錶齡比師兄長少少,都接近兩年。買了30多隻,大部份機械錶,亦有少量石英錶。依加都暫停購買,天天欣賞自己買咗嘅錶,有平有貴,自得其樂。
師兄仲勁過我,有30隻以上,比我多一倍,同埋我又係同你一樣,買左咁多隻錶,放假都少左出街,寧願留在家中慢慢細心欣賞每一隻錶。^^

熱門搜尋: 減肥方法 瘦身 凹凸洞 黑頭
但名牌貨冇乜!

引用:
原帖由 cubus 於 2017-10-2 04:55 PM 發表

但名牌貨冇乜!
資金和能力有限,最貴都是兩隻iwc。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bitaminz 於 2017-10-2 01:31 PM 發表

唔係咁講,就算你有10 隻iwc,人地一句︰「你勞都無隻」你就無面啦
李嘉誠都冇勞啦,你都傻下傻下

回覆 引用 TOP

有時,男人會突然咁……傻咗

熱門搜尋: 鑽石 online shopping 眼鏡 西裝訂造

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chung915 於 2017-10-2 04:50 PM 發表

師兄仲勁過我,有30隻以上,比我多一倍,同埋我又係同你一樣,買左咁多隻錶,放假都少左出街,寧願留在家中慢慢細心欣賞每一隻錶。^^
我大部份都係平錶,所以可以買多啲。平日要工作,只可欣賞自己戴住嗰隻,我通常到瞓覺,就契X隻錶出嚟比較鵅A睇鴭O隻、又睇嗰隻,已經好開心。

熱門搜尋: 減肥方法 瘦身 凹凸洞
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。