註冊 登入

有無人夠我誇張,未夠一年時間,瘋狂買左12隻手錶:

有無人夠我誇張,未夠一年時間,瘋狂買左12隻手錶: E-mail 此主題給朋友

小弟錶齡只有一年的淺齡,除左左和右兩隻運動跑步錶,以及下左第二隻精工石英錶,係早兩年前購入之外,其餘所有的手錶,都是今年2017年買入的,最瘋狂可以一個月內買3隻錶,每隻錶都高過自己每月的人工。

係時候同自己講,兩年內不再買錶。^^

總結:
IWC x 2
Longines x 2
Tudor x 2
Seiko x 5
Hamilton x 1
Tissot x 1
跑步智能錶 x 2

一年內真係誇啲

回覆 引用 TOP

犀利!

回覆 引用 TOP

不如正正經經買多隻勞戴下好過啦
就算本身有勞都買多隻好過

引用:
原帖由 bitaminz 於 2017-10-2 01:08 PM 發表

不如正正經經買多隻勞戴下好過啦
就算本身有勞都買多隻好過
已有兩隻IWC,此品牌同rolex同級,
rolex的款式太悶,潛水款又無咩特別,
買10萬以上地通拿,不如加多少少,
買pp的5711/5712。

引用:
原帖由 chung915 於 2017-10-2 01:11 PM 發表

5711/5712不是加多少少咁簡單。

引用:
原帖由 Troways 於 2017-10-2 01:23 PM 發表

5711/5712不是加多少少咁簡單。
而家地通拿,一般10-14萬(近期炒高好多)

5711/5712行貨平均大約16-17萬。

比多3成左右啦。

引用:
原帖由 chung915 於 2017-10-2 01:11 PM 發表

唔係咁講,就算你有10 隻iwc,人地一句︰「你勞都無隻」你就無面啦

引用:
原帖由 bitaminz 於 2017-10-2 01:31 PM 發表

唔係咁講,就算你有10 隻iwc,人地一句︰「你勞都無隻」你就無面啦
買錶要理會人地目光?

再者,相信識錶的人,相信都知道IWC一定係一線高端品牌之一。

雖然同AP, PP ,GP, VC, Piaget等極頂級品牌還差一個檔次, rolex亦然。

引用:
原帖由 chung915 於 2017-10-2 01:25 PM 發表

而家地通拿,一般10-14萬(近期炒高好多)

5711/5712行貨平均大約16-17萬。

比多3成左右啦。
5711/5712行貨大約16∼17萬?

你應該去做多少少市場資料收集吧。

引用:
原帖由 Troways 於 2017-10-2 02:01 PM 發表

5711/5712行貨大約16∼17萬?

你應該去做多少少市場資料收集吧。
下圖呢隻公價18萬幾,相信折左17萬左右有交易,運氣好可能16萬幾搞掂。

呢位清 勞力治地通拿公價由六萬幾我排隊排到宜家公價接近十萬我都仲係等緊錶行~~

熱門搜尋: 化妝品 化妝掃 make up

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chung915 於 2017-10-2 02:10 PM 發表

下圖呢隻公價18萬幾,相信折左17萬左右有交易,運氣好可能16萬幾搞掂。
我唔要折! 原價如有, 我請你食飯

引用:
原帖由 chung915 於 2017-10-2 02:10 PM 發表

哈哈!你還做多一點功課吧,上2手網站看看。

現在市價,藍面5711已經去到$26萬,公價排隊要2年以上,仲要PP做資格審查。

跟勞力士地通拿一樣,正價$95000是買不到的,何況是有折扣?

引用:
原帖由 RicksLo 於 2017-10-2 02:20 PM 發表

我唔要折! 原價如有, 我請你食飯
我包食飯叫雞過夜直落,送多$10000做利是。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。