註冊 登入

中年男人, 可以有咩攪 香討焦點

有電牌做物管水電都有呢個價。

熱門搜尋: 鑽石 生bb 結婚 懷孕 眼部護理 西裝訂造

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 喵喵S 於 2017-10-4 07:34 AM 發表

樓主無家庭壓力?無小孩同家室要養?咁想做乜都ok
佢話已經供完層樓,我估如果佢係單身又冇住屋負擔,一個人一個月搵萬五、六左右已夠生活

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singbobo44 於 2017-10-3 12:19 AM 發表

40出頭左右, 岩岩公司縮減人手.,... 所以
原先果行其實可以搵返, 但人工並一來並不是高, 最重要前景麻麻, 兩萬多, 但辛苦, 寫字樓工黎, 算technician性質, 但冷們, 邊行都唔提咁多, 總之唔想做返呢一行住, 想另覓其 ...
如果有齊車牌,可做泥鬼,或去做教車師傅(駕x學院唔洗GP牌),以上两工作過$20000

回覆 引用 TOP

順丰速遞員……应該幾好揾下,吾系做宜家安裝師傅……系辛苦d

年齡真係一個大問題,小弟好多年前都有樓主的抉擇。本身做開工廠,(叫做做到廠長),但工廠北上,本身又唔想上大陸做嘢,真係冇乜好做。直至揾到份校工做下,做做下又幾啱自己吖,係早返,但早放工,做熟咗,重有好多偷雞位蛇下,衹要放下身段,校工咪校工囉。

上斜要鬥快 !!! 落斜就鬥慢 !!!
我都有唸過架做乜义好, 的士自由時間多劳多得,泊L埋一邊食住個飯昅女又得,聽下d3姑6婆講密計都得, 一個好彩靓女乘客車资肉償更得,但系睇新闻有時d客燥底, 驚吾熟路比佢揼一身

唸黎唸去好似保安或者地盤買飯買水都吾錯,但就至緊吾好要我捉賊(危險)同鋤地(無力

回覆 引用 TOP

https://topick.hket.com/article/1415076/?r=mcsdfb

[\img]

回覆 引用 TOP

退下來休息一下先慢慢諗。香港地有心既一定有野搞既。

回覆 引用 TOP

創業

輸到冇晒自信

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singbobo44 於 2017-10-3 12:19 AM 發表

40出頭左右, 岩岩公司縮減人手.,... 所以
原先果行其實可以搵返, 但人工並一來並不是高, 最重要前景麻麻, 兩萬多, 但辛苦, 寫字樓工黎, 算technician性質, 但冷們, 邊行都唔提咁多, 總之唔想做返呢一行住, 想另覓其 ...
D字頭快遞內部員工

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singbobo44 於 2017-10-3 06:16 PM 發表

若保安, 中年係咪只得簡屋苑果D?
但屋苑果D 幾乎最低工資咁滯, 有D 唔甘心, 因眼見九巴請人都標題寫明兩皮
只要肯做十個鐘既話...
保安有時見新鴻基大樓果D 保安, 好似都好後生咁, 商廈果D 會唔 ...
你都話自己體力麻麻,仲做巴士?唔好害人啦。

回覆 引用 TOP

樓主,你講邊行?
我做玩具廠,日日上大陸,人工3萬頭,但前景就唔睇好啦!
原本有3個香港工程阿頭,遲d會炒一個,d嘢會比埋我做,有得加人工(有機會升職)。過多幾年,有機會死剩一個。
(早兩年請左個大陸工程阿頭,好彩佢唔得,如果唔係死得更快。)
我都想左好耐轉行,但最後都係等佢炒左先算。初步想係做物業管理,但就唔想做保安。

引用:
原帖由 camcamde 於 2017-10-4 08:34 AM 發表

年齡真係一個大問題,小弟好多年前都有樓主的抉擇。本身做開工廠,(叫做做到廠長),但工廠北上,本身又唔想上大陸做嘢,真係冇乜好做。直至揾到份校工做下,做做下又幾啱自己吖,係早返,但早 ...
校工的確唔錯,工作環境及顧客相對應該簡單

回覆 引用 TOP

聽講機場保安有兩萬,但入職要高d,  唔可以太矮,太瘦

熱門搜尋: 學日文 浸大持續進修學院 酒店業 升學 保安課程
毛語錄: 凡是毒果反對的, 我們就擁護, 凡是毒果擁護的, 我們就反對.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。