註冊 登入

中年男人, 可以有咩攪 香討焦點

引用:
原帖由 星Le1巴 於 2017-10-4 08:54 AM 發表

順豐吾系話吾好,但個人吾可以笠溜溜. 見佢地發货出貨好似打丈咁
指司機? 其實我對順豐少研究, 係剩係抯車, 定要搬貨一腳踼

熱門搜尋: 去斑 皮膚 減肥方法 收毛孔
睇下政府職位空缺

回覆 引用 TOP

一兩萬老左點搞?

順丰40s 都請,過50難啲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singbobo44 於 2017-10-4 09:07 AM 發表

指司機? 其實我對順豐少研究, 係剩係抯車, 定要搬貨一腳踼
我都只系唸過下所以打聽過, 吾十分肯定, 應該系要一腳踢

熱門搜尋: 增髮 頭髮護理 頭髮 永久脫毛 shampoo 護髮 防脫髮洗頭水

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HoJudy 於 2017-10-4 06:08 AM 發表

教電單車
我有電單車牌, 但人工如何?
有諗過送餐, 但一諗到夏天好天曬, 冬天落雨淋, 唔係人人頂得順

引用:
原帖由 lmtak 於 2017-10-4 09:11 AM 發表

一兩萬老左點搞?
到時應該股息, 加65 生果金, 唔大使都OK既
所以就睇未來呢咁多年, 儲到幾多錢, 當然越高越好, 而且廿年後既恆指冇人估到...
儲唔到就65後等死得喇

~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singbobo44 於 2017-10-3 12:19 AM 發表

40出頭左右, 岩岩公司縮減人手.,... 所以
原先果行其實可以搵返, 但人工並一來並不是高, 最重要前景麻麻, 兩萬多, 但辛苦, 寫字樓工黎, 算technician性質, 但冷們, 邊行都唔提咁多, 總之唔想做返呢一行住, 想另覓其 ...
汽車打蠟如何

回覆 引用 TOP

呢個年紀,真係人生交叉點。。

熱門搜尋: 私人貸款 旅行保險 投資

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singbobo44 於 2017-10-4 09:02 AM 發表

萬二又唔太掂喎, 起碼要16K
到多幾年後財壓再進一步少D, 可能13K 就OK
但12K 真係唔夠
可以由三級做起, 升做一級, 有22k左右!!

別人「恐懼」時我「貪婪」,別人「貪婪」時我「恐懼」。
別人「恐共」時我「親共」,別人「親美」時我「吊美」。

回覆 引用 TOP

如果你手車ok
又記性好,認得路
去睇下呢到
參考下
是否適合揸的士
入面有我的留言

(的士新手入行)
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=56&tid=26419446&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy

熱門搜尋: 增髮 頭髮護理 頭髮 永久脫毛 shampoo 護髮 防脫髮洗頭水
引用:
原帖由 singbobo44 於 2017-10-4 09:13 AM 發表

我有電單車牌, 但人工如何?
有諗過送餐, 但一諗到夏天好天曬, 冬天落雨淋, 唔係人人頂得順
電單車危险,年记大手腳都無咁靈活

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kahim 於 2017-10-4 08:07 AM 發表

你仲有成廿多年做,如果你有學歷せ識人せ進修鵅A其實仲有機會升。
試諗下每年有幾多單位落成,每年額外要加多幾多人手。依家香港有邊行棚漲得咁快?
咁樓宇方面有冇邊一範可以白紙一張咁入, 我其實抯住building dip, 响寫字樓係冇用
地盤又零經驗, 可以點入手
我並不需要衝, 唔使追求3 4 5 萬人工, 有兩萬幾基本上做十幾廿年就OK, 唔使去到65添

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lonlon2014 於 2017-10-4 09:18 AM 發表

如果你手車ok
又記性好,認得路
去睇下呢到
參考下
是否適合隍漱h
入面有我的留言

(的士新手入行)

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=56&tid=26419446&utm_campaign=android&utm_medium=sha ...
都有諗過, 但的士聽講賺錢範圍幾大, 有D FD講五六百炸, 但亦有D 講千幾二千一更(佢寫剩用)既都有
不過呢一行成日比人叫佢做的士狗, 係咪有D咩原因.. , 定手車一定要好辣先搵到食, 所以成日做出大地任我行先令人討厭

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。