註冊 登入

第一日返工,俾成班同事笑我窮 香討焦點

平左咁多?
broadway仲係賣貴人幾百蚊,真係等水魚上釣..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 變態魚蛋 於 2017-10-3 04:26 PM 發表

真人真事,第一日返工,而且係我第一份工,朝早見到班同事都有講有笑,仲有個幾靚女既添,心諗工作氣氛應該幾開心輕鬆,點知食飯時就出事了,有個睇落去有少少mk既人第一句就問我:「你係咪好窮架?」我都唔知點答佢 ...
我都仲用緊4S

直路狂, 灣路狼
引用:
原帖由 Clumsy117 於 2017-10-3 05:16 PM 發表

窮無問題,笑你的人人格有問題,唔明點解你咁幼稚驚比人見到用4S
係喇, 窮無罪, 笑人最可耻!  

回覆 引用 TOP

講大話

少冰
引用:
原帖由 冰雹 於 2017-10-3 05:57 PM 發表

講大話
I8打手

人硬膠,冇得救。

回覆 引用 TOP

我用几百元大6机,但我有楼喎。

別人笑我冇唉風,
我笑他人看不通!

別人笑我太瘋癲,我笑他人看不清 傻仔先會年年換新機

熱門搜尋: 不織布袋 結婚對戒 ring 韓國時裝
我仲用緊note3 bor~

poor no problem. poor and happy is great

熱門搜尋: 生bb 婚紗晚裝 粉底 結婚對戒 情侶戒指

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 變態魚蛋 於 2017-10-3 04:26 PM 發表

真人真事,第一日返工,而且係我第一份工,朝早見到班同事都有講有笑,仲有個幾靚女既添,心諗工作氣氛應該幾開心輕鬆,點知食飯時就出事了,有個睇落去有少少mk既人第一句就問我:「你係咪好窮架?」我都唔知點答佢 ...
窮就一定係呀。唔為錢邊知會返工
人地點睇你。你都可以點睇人 唔使同人一般見到

引用:
原帖由 變態魚蛋 於 2017-10-3 05:03 PM 發表

雖然我係窮,但都唔想俾人笑
錢,放喺自己户口,好過益嗰D電話生產商

人生從痛苦開始,可幸經歷從不平凡,但願生命中能有一點歡笑,餘下生命能與意中人一齊渡過。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RReenn 於 2017-10-3 09:16 PM 發表

我仲用緊note3 bor~
Me 2

人生從痛苦開始,可幸經歷從不平凡,但願生命中能有一點歡笑,餘下生命能與意中人一齊渡過。
引用:
原帖由 rabbit13 於 2017-10-3 09:53 PM 發表

Me 2
6s here

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。