註冊 登入

撞車問題 急

你憑咩叫車主幫你保險?以後既保費你交?

依個故事教訓你唔好立亂借人車

BTW: 問屋企人有冇辦法喇,咁樣破產真係好ON9

一串光陰一串金 串親我時打獲金
打去問下2萬對方收唔收

引用:
原帖由 sinchor 於 2017-10-4 05:19 PM 發表

你憑咩叫車主幫你保險?以後既保費你交?

依個故事教訓你唔好立亂借人車

BTW: 問屋企人有冇辦法喇,咁樣破產真係好ON9
小心追完車傷, 再追人傷

一百幾廿個走唔甩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jimmyleemingkit 於 2017-10-4 05:15 PM 發表

姐係我依家係等人追我?人地會用小額錢債黎追?係唔係要搞好耐?
你有無破產打算先? 無的話睇下盡借有幾多再同人地傾.

引用:
原帖由 jielinltd 於 2017-10-4 05:19 PM 發表

人地claim保險,到時係保險公司追你
睇黎我今次玩完

引用:
原帖由 jielinltd 於 2017-10-4 05:21 PM 發表

打去問下2萬對方收唔收
2萬既 我都接受到 但佢開到8萬幾真係比唔到

引用:
原帖由 Jimmyleemingkit 於 2017-10-4 05:17 PM 發表

我聽人講係唔係可以賴死唔比?
你要夠爛毛得? 你做咩工?

引用:
原帖由 Jimmyleemingkit 於 2017-10-4 05:17 PM 發表

我聽人講係唔係可以賴死唔比?
但告入左。佢必定會 claim 你保險。
你朋友會比你累死。

冇所謂啦。朋友姐。而家絕定交。

引用:
原帖由 jielinltd 於 2017-10-4 05:15 PM 發表

頸痛好麻煩,我有明友試過,佢問保險咱20幾萬,休息左2個月
頸痛都只係收廿幾個,都算收得順了

引用:
原帖由 gayroadhardwalk 於 2017-10-4 05:22 PM 發表

你有無破產打算先? 無的話睇下盡借有幾多再同人地傾.
我真係好無助 我依家都係等上庭 告我不小心  唉 咁都可以比人屈

熱門搜尋: 脫髮問題 甩頭髮 防脫髮 頭髮 髮型 hair 防脫髮洗頭水
5月到現在都5個月,你被入罪後就麻煩,現在應該唔係幾萬可以搞定的事
你朋友咁都唔帮你架!

樓主都未講你朋友架車咩傷勢,你朋友唔駛你賠咁好?

引用:
原帖由 Jimmyleemingkit 於 2017-10-4 05:27 PM 發表

我真係好無助 我依家都係等上庭 告我不小心  唉 咁都可以比人屈
奇實你果個係咩野朋友來, 佢報保險都係俾墊底費. 將來加loading最多你幫佢俾咪得囉.

引用:
原帖由 frouting 於 4-10-2017 05:26 PM 發表

頸痛都只係收廿幾個,都算收得順了
差不多,你都要單據和需要,佢休息2個月
claim人工,睇醫生費,車費,整車,家傭等等
除非你想長期唔做

回覆 引用 TOP

借人車渣撞左, 唔係個車主要負責晒咩?

點解車主唔報? 萬一上庭輸左咪大獲?

永遠支持 美斯  & 哥帥

永遠的敵人 - c朗 & 摩連奴
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。