註冊 登入

撞車問題 急

好彩只係撞到人地車尾,如果係撞到行人你仲大鑊,當買個教訓,以後唔好再隅恕F

熱門搜尋: bb baby 臍帶血 嬰兒食譜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wilzon 於 2017-10-4 06:13 PM 發表

你朋友唔報保險係低能
佢借俾你就有責任
今鋪佢杰啦
yes lor..買保險不用?
一定告個車主,吾報保險兩個難兄難弟一鍋熟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jimmyleemingkit 於 2017-10-4 04:50 PM 發表

我冇咁多錢比 加上邊有可能會整8萬幾 只係凹左小小  唉 我真係好無助
邊有可能?人地話返廠整喎,你咁講即係話車廠夾埋呃你?

冇錢比大晒?有車牌都係成年人,負返D責任啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rinrinrinrin 於 2017-10-4 06:27 PM 發表

8皮野,問銀行都借到私人貸款啦,你份乜鬼工呀。
8皮係維修費, 有限錢, 最大鑊係對家老婆頸痛, 醫療費, 病假, 身心受創, 精神失常, 呢D先無底深潭

點解唔報保險呢?部車無保險?定係有內情?

回覆 引用 TOP

呀樓主,你以為撞凹左少少,但架車個防撞功能已澈底破壞,安全理由,係一定要成舊換;
唔換既話,下次佢撞車,因為保護失去/破壞左,有咩傷亡,你仲大劑呀!

回覆 引用 TOP

咁都信?撞左車,有人傷,報警的話一早欏左你保單號碼啦!

引用:
原帖由 Jimmyleemingkit 於 2017-10-4 05:15 PM 發表

姐係我依家係等人追我?人地會用小額錢債黎追?係唔係要搞好耐?
過5萬唔係小額啦
可以幫你申請破產
你可以做定資產轉移

其實可以唔報咩?樓主/車主第一次去差館落口供,已經要帶埋保單去備案等人claim啦,如果有得選唔報唔claim,咁同揸一架無三保既車出街有咩野分別?

熱門搜尋: 腰椎間盤突出症 孕婦 輪椅 腸癌 濕疹治療 針灸 物理治療

回覆 引用 TOP

我係樓主, 問財仔借8萬賠就係啦
而家幾肯定18萬埋唔到單
大約38萬至180萬不等啦
等破產啦

利申:做車保險

睇鐵打,物理治療,整車,冇得返工,要補身......呢啲你估平?

回覆 引用 TOP

買保險咪就係愛黎比人claim,  自己不過都要受不小心駕駛,我諗停牌罰錢唔少得啦

回覆 引用 TOP

我有個朋友同你一樣case , 上庭認埋老不
拖左年幾,對家保險仲追緊我朋友,我朋友一直無理,寄信黎無覆
你預有排攪

好奇一問,  點解唔問佢拿維修報價單睇睇8皮係咪合埋? 佢部咩車? 可能一兩萬整好, 再培埋佢頸痛比多2皮佢, 可能4皮搞掂, 最重要你無提到佢係咩車款? 咩年份, 如果撞凹些少都可以搞到頸痛根本就老屈...

引用:
原帖由 Jimmyleemingkit 於 2017-10-4 04:38 PM 發表

想想請教一下各位 小弟係5月頭 我渣住朋友既車 撞左一架Kia既私家車 對方老婆話頸痛 和解唔到 一定要報警 對方車只係車尾凹左 同車牌甩左 一定要返原廠搞 我話冇咁多錢比 都係打份工 之後隔左2個星期 對方開價開我8萬 ...
報警,報保险,乜都唔使做,不要和对方接觸,如你錯就上堂罸1000∼1500,扣5分,記住警方有進展要通知保險公司,個人責任完。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。