註冊 登入

各位分享一下自己正裝的dress watch

引用:
原帖由 bitaminz 於 2017-10-7 10:42 AM 發表

計我話超過$40000 以上,可以行街食飯時顯示到身份地位既都叫做dress watch
當中以勞最佳
好多小學生都會認為麥記係最好嘅餐廳。

我以為是大三針皮帶款就ok, 價錢冇限呱,朋友都有分有$冇$啦。
帶隻精工100週年祝佢百年好合或帶隻2000年KS祝佢好到下世紀。

以上都是我自己的意願。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bitaminz 於 2017-10-7 03:25 AM 發表

廢話連篇,你咁識野就分享下
唔想分享就合埋把死人口
寸寸貢又無貢獻,最憎你呢種人
妤似從末見過你 post 過一張相?
你表都無係咪要收聲?

引用:
原帖由 bitaminz 於 2017-10-7 03:42 AM 發表

計我話超過$40000 以上,可以行街食飯時顯示到身份地位既都叫做dress watch
當中以勞最佳
出少句聲就無人知你係小學雞

收你的皮啦!https://www.gentlemansgazette.com/dress-watch-guide/

Just because James Bond wore a Submariner with a dinner jacket doesn’t mean you should. A dress watch is the most elegant of watches. It has one purpose and that’s to tell time. It need not have complications.

A dress watch needs to be simplistic. Elegant. And above all, minimalistic. It isn’t some gaudy watch that’s bejeweled with diamonds or a chronograph that is so big it looks like a clock. It is subtle, understated and charming. They aren’t intended to be worn with jeans and a t-shirt; to the gym; or bowling on Saturday night. It pairs with your business suit, your dinner jacket, and in some cases, a tuxedo.

引用:
原帖由 mrenvy 於 2017-10-7 07:49 AM 發表

好多小學生都會認為麥記係最好嘅餐廳。
仲要係哀到從未食過老麥;跟人口水尾話係最妤食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bitaminz 於 7-10-2017 10:42 發表

當中以勞最佳
日又勞.夜又勞.其實你好煩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 opnwong 於 2017-10-7 03:30 PM 發表

收你的皮啦!
https://www.gentlemansgazette.com/dress-watch-guide/

Just because James Bond wore a Submariner with a dinner jacket doesn’t mean you should. A dr ...
嗱,咁咪好囉,起碼都叫有d 貢獻,你真係唔X唔生性

引用:
原帖由 opnwong 於 2017-10-7 15:17 發表

妤似從末見過你 post 過一張相?
你表都無係咪要收聲?
算喇呀opnwong 兄,嗰條屋邨廢青邊度有相登吖,俾人diu 完近排先識用google,仲串到話教人,收徒弟添,真係唔知嗰醜字點寫,不過咁,我諗佢娘x 都好好客,乜人都接,可能d客入面見個咁白癡嘅傻仔,所以玩佢,乜都勞行先,咁咪short 上腦!

PM G5 1.8G DP with 4G ram, ATI x800XT 256m Mac Edition
(using)
17" imac G5 with i-sight
PM G4 MDD 1.25G DP & 1G DP(2 sets)
ibook G4 1.2G 1.25G ram and 120G hdd
iphone 2G 8Gb
iphone 3GS 16Gb
引用:
原帖由 opnwong 於 2017-10-7 15:30 發表

收你的皮啦!https://www.gentlemansgazette.com/dress-watch-guide/

Just because James Bond wore a Submariner with a dinner jacket doesn’t mean you should. A dr ...
其實呀辛康納利响第一套Dr.No 入面,响賭場入面戴嗰隻Gruen Precision,並非rolex

PM G5 1.8G DP with 4G ram, ATI x800XT 256m Mac Edition
(using)
PM G4 MDD 1.25G DP & 1G DP(2 sets)
ibook G4 1.2G 1.25G ram and 120G hdd
條友愈比人插愈興奮,而家應該興奮到反晒白眼啦

引用:
原帖由 liliktwo 於 2017-10-7 17:12 發表

條友愈比人插愈興奮,而家應該興奮到反晒白眼啦
好難怪嘅,呢d叫做遺傳,有其x 必有其子。

(using)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bitaminz 於 2017-10-7 09:43 AM 發表

嗱,咁咪好囉,起碼都叫有d 貢獻,你真係唔X唔生性
咁你即係認係小學雞啦?

最緊要足你蟲,係收你皮,其他唔亦唔係咁重要。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 waikee 於 2017-10-7 10:05 AM 發表

其實呀辛康納利响第一套Dr.No 入面,响賭場入面戴嗰隻Gruen Precision,並非rolex
除此之外,其他都係 product placement, 多數都係sports watches.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 waikee 於 2017-10-7 09:57 AM 發表

算喇呀opnwong 兄,嗰條屋邨廢青邊度有相登吖,俾人diu 完近排先識用google,仲串到話教人,收徒弟添,真係唔知嗰醜字點寫,不過咁,我諗佢娘x 都好好客,乜人都接,可能d客入面見個咁白癡 ...
呢條廢犬,日又勞,夜又勞,當正係自己係專家,其實摸都未摸過!
叫佢出相正係點佢死穴。

引用:
原帖由 opnwong 於 2017-10-7 17:30 發表

呢條廢犬,日又勞,夜又勞,當正係自己係專家,其實摸都未摸過!
叫佢出相正係點佢死穴。
我都叫唔少喇,條廢柴詐詐帝咪又潛水吖,仲想擺我上枱,不過咁,喺d破碎家庭長大嘅,又咁多個老x, 可能其中一,兩個x豆整鬼佢都未定

(using)

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。