註冊 登入

[討論] 外星人一定係高智慧高科技?

外星人一定係高智慧高科技? E-mail 此主題給朋友

點解成日話外星人(如果真實存在的話)係高智慧高科技呢?因為佢地來到地球而人類去唔到其他星球咁就高科技?咁人類都唔可以飛,都唔可以潛入最深海床,又跑得慢過好多動物,亦唔識用音波辨別方向,咁唔通好多動物都高智慧高科技過人類?

引用:
原帖由 fioncms 於 2017-10-5 09:17 PM 發表

點解成日話外星人(如果真實存在的話)係高智慧高科技呢?因為佢地來到地球而人類去唔到其他星球咁就高科技?咁人類都唔可以飛,都唔可以潛入最深海床,又跑得慢過好多動物,亦唔識用音波辨別方向,咁唔通好多動物都高 ...
果D動物唔叫高科技。即係,如果有外星生物係能夠生存太空中,自由走動,就唔係高科技,係叫太空生物。好似海底生物,深海生物咁。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fioncms 於 2017-10-5 09:17 PM 發表

點解成日話外星人(如果真實存在的話)係高智慧高科技呢?因為佢地來到地球而人類去唔到其他星球咁就高科技?咁人類都唔可以飛,都唔可以潛入最深海床,又跑得慢過好多動物,亦唔識用音波辨別方向,咁唔通好多動物都高 ...
4000年前有記載外星人的了,
但到現在都冇大家公認的登陸地球消息.
外星人可能係太空生物,
只在太空才能生存,
好似魚咁,要有水先生存.
見到的ufo可能係佢身軀,
可快速飛行,好似雀仔咁.
所以的外星人未必聰明.
<纯吹水唔抹嘴>

引用:
原帖由 87er 於 2017-10-5 10:34 PM 發表

4000年前有記載外星人的了,
但到現在都冇大家公認的登陸地球消息.
外星人可能係太空生物,
只在太空才能生存,
好似魚咁,要有水先生存.
見到的ufo可能係佢身軀,
可快速飛行,好似雀仔咁.
所以的外星人未必聰 ...
外星人登陸地球既消息其實係有, 只係有無公認咁解啫....
幾千年前MAYA人, 古埃及人, 甚至係中國既三星堆亦有外星人樣既石刻, 如果無登陸又點知佢地乜嘢呢?

再者, 只要睇下成個宇宙既大細, 地球既大細.....其實外星人真係行過就算, 唔會走黎登陸.....正如你係街邊見到個蟻窩一樣, 見到都只係離遠望下就算, 唔會突登去攪人地一樣..

引用:
原帖由 N!cky 於 2017-10-6 06:02 AM 發表

幾千年前MAYA人, 古埃及人, 甚至係中國既三星堆亦有外星人樣既石刻, 如果無登陸又點知佢地乜嘢呢?

再者, 只要睇下成個宇宙既大細, 地球既 ...
照咁講外星人吾會經常出現,除非地球同佢地有關,就可能會久不久觀察下。
又或者地球係佢地既一個直民地,一個實驗{,甚至係監獄。

熱門搜尋: 親子活動 children 產後修身 maternity 嬰兒床 bb會
引用:
原帖由 N!cky 於 2017-10-6 06:02 AM 發表

再者, 只要睇下成個宇宙既大細, 地球既 ...
咁似以前我講H嘢.

引用:
原帖由 大口Sam 於 2017-10-6 07:27 AM 發表

照咁講外星人吾會經常出現,除非地球同佢地有關,就可能會久不久觀察下。
又或者地球係佢地既一個直民地,一個實驗塲,甚至係監獄。
地球係監獄呢個論點有聽過...
佢地會黎睇下我地攪成點, 但無乜事都唔會同地球人有接觸....亦都無必要去接觸..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 87er 於 2017-10-6 09:04 AM 發表

咁似以前我講H嘢.
其實黎黎去去都係呢D嘢架啦.....

回覆 引用 TOP

起碼高智慧過樓主好多先啦

熱門搜尋: 西裝訂造 鑽石 懷孕 婚宴 身體檢查 生bb

回覆 引用 TOP

相對人類當然屬於高智慧高科技,
人地都搵到地球附近了,
而人類仲搵緊類地球行星。

回覆 引用 TOP

曹宏威會答外星人唔可能存在

[

回覆 引用 TOP

引用:

高智慧就未必一定係,因為高智慧的智者可能已經洞悉世情,根本無興趣發展高科技或去其他星球搞事,可能智者會反樸歸真,用最原始簡單的方式生活。

相對於地球,高科技就應該係,因為星際距離大,若果外星生物可以來到地球,但是地球的太空船載人在去月球都有困難,科技水平已分高下。

你所列出的例子唔係科技,而係動物身體的能力,所以並不支持你的言論。

回覆 引用 TOP

樓主潛水了

回覆 引用 TOP

Logic 上樓主可能以為自己智慧係好高, 但事實係...

熱門搜尋: 皮膚敏感 腸癌 腰痛 脊柱側彎 婚前檢查
It's so lovely!

挑戰63 rounds, 打唔爆.
http://www.more.game.tw/games_10398.html
-------------------------------------------------------------------------------------

回覆 引用 TOP

引用:

睇你點定義智慧啦!如果係佛家果種,就唔一定高過人類,但如果講航天科技和知識,點都高過人類啦!不過仲要睇下佢地用乜驅動裝置

回覆 引用 TOP

17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。