註冊 登入

水魚這麽多嗎?

水魚這麽多嗎? E-mail 此主題給朋友

最近在二手區見两隻二手錶放售!一隻P,一隻R 均自稱水貨!無獨有偶,現在全新水貨每隻要四萬七千多!
P-放三萬八千多,R-放四萬五千多
P 折讓多點理解的!比較難解是會有人買嗎??差不多五萬的錶,二手平九千(P)?平二千(R)?
所以有這樣的標題

熱門搜尋: 身體檢查 婚宴 證婚
引用:
原帖由 床上可愛的飛滋 於 2017-10-5 08:33 PM 發表

最近在二手區見两隻二手錶放售!一隻P,一隻R 均自稱水貨!無獨有偶,現在全新水貨每隻要四萬七千多!
P-放三萬八千多,R-放四萬五千多
P 折讓多點理解的!比較難解是會有人買嗎??差不多五萬的錶,二手平九千 ...
點解你唔問賣家?

引用:
原帖由 opnwong 於 2017-10-6 03:52 AM 發表

點解你唔問賣家?
我見到個價感覺水魚至會問囉所以我無問

引用:
原帖由 床上可愛的飛滋 於 2017-10-5 08:59 PM 發表

我見到個價感覺水魚至會問囉所以我無問
咁你係度開post問,有春用呀?

引用:
原帖由 opnwong 於 2017-10-6 04:01 AM 發表

咁你係度開post問,有春用呀?
討論下有無咁多水魚在香討出没啫

引用:
原帖由 床上可愛的飛滋 於 2017-10-6 09:00 AM 發表

討論下有無咁多水魚在香討出没啫
你知panerai 水貨有幾多折?
又知唔知Rolex  綠綠 藍黑 地通拿
水貨價&二手價 貴過 行貨正價嗎??
正價行貨 你攞到嗎?
笑人之前 做下功課先啦

引用:
原帖由 深海鯨魚 於 2017-10-6 09:36 AM 發表

你知panerai 水貨有幾多折?
又知唔知Rolex  綠綠 藍黑 地通拿
水貨價&二手價 貴過 行貨正價嗎??
正價行貨 你攞到嗎?
笑人之前 做下功課先啦
幾多折?上網明碼實價有地址啦你所講的R型號當然並不是我所提及的,只是普通鋼勞!塊玻璃有色的

我都知會阻到人揾食?!如版大認為須要删除就删除吧

回覆 引用 TOP

公道講吖,百貨應百客。
香港區嘅街市夠貴啦!唔通香港區嘅人日日去九龍買餸咩?
上水,元朗,買菜平呀。係咪又有人日日入去買吖?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 床上可愛的飛滋 於 2017-10-6 10:01 AM 發表

幾多折?上網明碼實價有地址啦你所講的R型號當然並不是我所提及的,只是普通鋼勞!塊玻璃有色的
閣下連勞力士 什麼型號都講唔出 只知玻璃有顏色?
你講多數會係116400GV 一般叫 綠玻璃 閃電針
開帖話人之前 做下功課先啦
Panerai 平 你又話搵水魚? 你知水貨比行貨平幾多嗎?
Rolex 唔夠平 你又話搵水魚?(水貨?行貨?未用品?)
人地指出你無知 你又唔順 發脾氣話別人靠賣錶搵錢
做人唔好咁 小學雞!

所以我叫人買勞就唔會有錯,理得佢乜野model 乜野年份
總之就唔會買錯
爭取全民戴勞!

熱門搜尋: 眼鏡 online shopping 免費試用 鑽石 結婚對戒 折扣 日韓時裝

回覆 引用 TOP

香討有幾位會員,思想真係好奇怪。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 深海鯨魚 於 2017-10-6 11:11 AM 發表

閣下連勞力士 什麼型號都講唔出 只知玻璃有顏色?
你講多數會係116400GV 一般叫 綠玻璃 閃電針
開帖話人之前 做下功課先啦
Panerai 平 你又話搵水魚? 你知水貨比行貨平幾多嗎?
Rolex 唔夠平 你又話搵水魚?(水 ...
我真吾明你只懂叫人做功課??首先你自己有無看原文??我提的兩隻二手(幾年錶吧)及水貨(都是賣家披露)去比較現時全新水貨價格啫!你只懂説什麽炒價點點點???討論區不是討論的嗎?何以咁大反應??

引用:
原帖由 床上可愛的飛滋 於 2017-10-6 01:35 PM 發表

我真吾明你只懂叫人做功課??首先你自己有無看原文??我提的兩隻二手(幾年錶吧)及水貨(都是賣家披露)去比較現時全新水貨價格啫!你只懂説什麽炒價點點點???討論區不是討論的嗎?何以咁 ...
你知 隻panerai同Rolex 是乜嘢型號呀?
你以Pam 同勞嘅二手價比較? 點比較呀!
閣下可知道3-4年前買 panerai 嘅二手價
而家可以買到同一型號全新 !而勞力士可會如此嗎?

引用:
原帖由 床上可愛的飛滋 於 2017-10-6 01:35 PM 發表

我真吾明你只懂叫人做功課??首先你自己有無看原文??我提的兩隻二手(幾年錶吧)及水貨(都是賣家披露)去比較現時全新水貨價格啫!你只懂説什麽炒價點點點???討論區不是討論的嗎?何以咁 ...
就算不以炒價熱門錶價錢計
以同様價錢 入門版來計算
Panerai 水貨可以照面價 7x折
Rolex 水貨 可以做到嗎?

41 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。