註冊 登入

唸住做一世私家偵探,希望可以幫到人∼

引用:
原帖由 叮噹貓咪 於 2017-10-7 03:17 PM 發表

坐寫字樓就真係無感覺嘞...悶到嘔
但我地依行真係日曬雨淋,體能要好而且要長時間等同專注,再加上天氣真係越黎越熱,真係唔係咁過癮~

引用:
原帖由 keeli1992 於 2017-10-7 03:37 PM 發表

但我地依行真係日曬雨淋,體能要好而且要長時間等同專注,再加上天氣真係越黎越熱,真係唔係咁過癮~
偵探有幾多人工架?請人要咩條件

引用:
原帖由 keeli1992 於 2017-10-7 03:37 PM 發表

明嘅,你睇我好,我睇你好咁囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 風流蕭灑雲中子 於 2017-10-7 08:01 PM 發表

偵探有幾多人工架?請人要咩條件
間間都唔同架,可以去勞工處睇下

回覆 引用 TOP

星富豪不甘戴綠帽 婚宴上播放新娘偷情片
https://www.msn.com/zh-hk/news/world/星富豪不甘戴綠帽-婚宴上播放新娘偷情片/ar-AAsQtGA

大家點睇?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keeli1992 於 2017-10-6 12:04 PM 發表

依家都做左差唔多9年啦,日日都見到好多唔同既case,幫到好多唔同既人解決問題,好有滿足感,所以希望做一世∼
最憎私家偵探。。成日被人用錢去查人私隱

引用:
原帖由 Decade678 於 2017-10-16 03:10 AM 發表

現今世代D人識鬼咩叫私隱咩

無錯呀, 工作最大的樂趣, 就係得到滿足感。
你能夠幫助到人 , 所以特別覺得充實和滿足。
始終唔會矛盾, 例如護士或安老, 她們對著班服務對象,
其實係好矛盾, 因為他們未必依照護士或護理人員的指引,
偶爾會出現無法成功幫到人的情況。

個人簽名: 黃金工程 (256 字節以內)
引用:
原帖由 Decade678 於 2017-10-16 03:10 AM 發表

有供有求啦,主因係委託同目標之間既事,我地受委託所以去做!再加上咩叫私隱?成街的cctv,電話定位,資料外洩,我地既一舉一動都係被監控緊啦~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lovebin13 於 2017-10-16 04:45 AM 發表

現今世代D人識鬼咩叫私隱咩
我覺得係咩叫私隱,依家任何野都係監控~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃金工程 於 2017-10-16 09:49 AM 發表

無錯呀, 工作最大的樂趣, 就係得到滿足感。
你能夠幫助到人 , 所以特別覺得充實和滿足。
始終唔會矛盾, 例如護士或安老, 她們對著班服務對象,
其實係好矛盾, 因為他們未必依照護士或護理人員的指引,
偶爾會出現無 ...
嗯,你講得好啱啊,只可以盡力透過調查去幫人,有好多感情問題既case,就算我地搵到證據,我地都會盡量去勸委託人,畢竟我地唔想佢地離婚,而係想挽救婚姻~

回覆 引用 TOP

私家偵探我覺得好好玩
但真係好少見請人

引用:
原帖由 Moon_17 於 2017-10-16 03:52 PM 發表

私家偵探我覺得好好玩
但真係好少見請人
勞工處成日登請人,你可以留意下~

引用:
原帖由 keeli1992 於 2017-10-16 05:41 PM 發表

勞工處成日登請人,你可以留意下~
冇車牌唔識影相仲要唔捱得算把啦我

回覆 引用 TOP

https://hk.mobi.yahoo.com/home/whatsapp推新功能-秒秒鐘睇實對方位置-101236963.html
私隱係啲乜?

回覆 引用 TOP

45 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。