註冊 登入

搞左年幾兩年..都仲係甩緊..

搞左年幾兩年..都仲係甩緊.. E-mail 此主題給朋友

宜家27歲仔..食左保記+埋5% 2年, 愈用愈冇乜效..可能開始有抗藥性..都可能因為自己懶啦..少做運動
近排見到有D laser照頭髮個D機 (e.g. igrow),
想問下有冇師兄用過一段時間都ok?見過下面條link位師兄分享過ok, 但係咪長期都冇問題keep到就唔知..
或者仲有D咩方法可以過小弟兩招...求教...Thanks..
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=20982696

引用:
原帖由 黯影 於 2017-10-6 14:19 發表

宜家27歲仔..食左保記+埋5% 2年, 愈用愈冇乜效..可能開始有抗藥性..都可能因為自己懶啦..少做運動
近排見到有D laser照頭髮個D機 (e.g. igrow),
想問下有冇師兄用過一段時間都ok?見過下面條link位師兄分享過ok, 但 ...
你近排見仲要搵返個5,6年前既帖, 出新model咩?
呢D咁既野得既呢版就唔會咁多植髮帖啦
買舊咁野成日話有DD成績, 有毛仔, 毛咗幾個月又毛仔, 毛咗幾年又毛仔, 真係純心理作用
果幾千銀, 甩得少既買頭髮粉或新式一執執貼既假髮, 甩得多既就買成個貼頭既假髮仲好啦

咁你而家情況嚴重嗎?
引用:
原帖由 黯影 於 2017-10-6 02:19 PM 發表

想問下有冇師兄用過一段時間都ok?見過下面條link位師兄分享過ok, 但 ...

心如止水......
引用:
原帖由 為食肥佬 於 2017-10-6 04:28 PM 發表

你近排見仲要搵返個5,6年前既帖, 出新model咩?
呢D咁既野得既呢版就唔會咁多植髮帖啦
買舊咁野成日話有DD成績, 有毛仔, 毛咗幾個月又毛仔, 毛咗幾年又毛仔, 真係純心理作用
果幾千銀, ...
師兄你岩..唉..我都係純粹再想揾人x醒我遮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hughug 於 2017-10-6 05:18 PM 發表

咁你而家情況嚴重嗎?
其實都幾嚴重, m字就一定架啦,頭頂好稀疏,只係剪左個髮型(左後右剷哂個隻)黎頂一時,
再唔度下計仔, 過多年我諗真係收得檔...

唔植髮?

回覆 引用 TOP

植髮啦

回覆 引用 TOP

去台灣走轉啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黯影 於 2017-10-6 07:04 PM 發表

其實都幾嚴重, m字就一定架啦,頭頂好稀疏,只係剪左個髮型(左後右剷哂個隻)黎頂一時,
再唔度下計仔, 過多年我諗真係收得檔...
其實你會唔會考慮揾頭髮護理中心去幫鴽A﹖(雖然收費唔平)

另外,你平時生活習慣係點﹖少做運動之外,自己會唔會好容易有壓力﹖睡眠質素好唔好,容唔容易失眠﹖

如果揾唔到個根本問題,不斷試呢樣,試個樣,都係好難解決。

引用:
原帖由 黯影 於 2017-10-6 02:19 PM 發表

無得救,除非你肯做太監

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwchan 於 2017-10-7 11:13 PM 發表

其實你會唔會考慮揾頭髮護理中心去幫鴽A﹖(雖然收費唔平)

另外,你平時生活習慣係點﹖少做運動之外,自己會唔會好容易有壓力﹖睡眠質素好唔好,容唔容易失眠﹖

如果揾唔到個根本問題,不斷試 ...
我都覺得係呀...我初時都想立即去做植髮, 一了百了...但諗下如果一直咁植... 其他位又一直咁甩都唔係辦法...所以最後都係去左中醫調身體同頭皮去醫甩髮...幸好而家都有D效果! 建議都係去睇左醫生, CHECK下咩事先... 盡力去醫下..好過只係等/驚....

回覆 引用 TOP

睇醫生啦!香港都有兩三個題關於脫髮問題屩憟矷I

回覆 引用 TOP

西醫唔得咪睇中醫囉

回覆 引用 TOP

確認係雄禿的話就用米诺地爾,我都用緊。我都用緊

FYR, 米诺地爾(minoxidil)是美国FDA批准能用于治療雄激素性脱髮,刺激萎縮中的毛囊,加速其新陳代謝週期,增加血液循環,令萎縮的毛囊重新擴大。從而將處於靜止期的頭髮轉回新生期,阻止脫髮及同時刺激頭髮再生。
臨床實驗證明,持續每天兩次使用米諾地爾生髮產品,最快四個月可使頭髮再生。越早採取行動治療脫髮,效果越好。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。