註冊 登入

比路人投訴 U-Turn,應該點做?(急問)

樓主係咪假期L?

熱門搜尋: 結婚對戒 西裝訂造 online shopping 折扣 時裝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 p-air 於 2017-10-7 12:53 PM 發表

你既然話有無數case係只有証人口供都鋤得入,你quote 其中一單同交通意外有関而只得單一證人出來lar.

我唔似某d 香討人,錯我會認。
好多非禮案都係1對1 冇物証

睇大狀 打唔打得散事主口供

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 volvri 於 2017-10-7 12:56 PM 發表

做過豬乸等如識法律?你知唔知要搵乜嘢人做豬乸?知唔知乜嘢叫公訴程序?
知唔知點解所有執法人員、司法人員、法律界人士,係唔可以擔任豬乸?
我係回應有人話我無上個法庭。我唔認為做個juror等於識law, 亦唔認為上過court 就一定識。正如閣下都上過court, 但唔好話law 就連ethics 好似都有一點問題。

恕我直言,你d 問題有d 無聊。

引用:
原帖由 p-air 於 2017-10-7 01:47 PM 發表

我係回應有人話我無上個法庭。我唔認為做個juror等於識law, 亦唔認為上過court 就一定識。正如閣下都上過court, 但唔好話law 就連ethics 好似都有一點問題。

恕我直言,你d 問題有d 無聊。
Juror點呀我個案例可以接納嗎?

引用:
原帖由 pug33640 於 2017-10-7 01:02 PM 發表

我試過俾行人投訴我衝紅燈,只有証人口供,沒有cam和相,交通告我不少心駕駛,上庭後法庭亦接納唯一証供,沒有任何助証,案件罰二仟五、扣五分,我並不是挑機,希望俾意見別人時有考慮清楚,今次樓主U turn有無做過 ...
如果CHING 有刨文,我係叫樓主唔好咁天真,以為話唔記得就大步檻過。這一點同你睇法一樣

分歧在於大家認為單一人証已經足夠鋤一個人。目前來說我並不認同

引用:
原帖由 pug33640 於 2017-10-7 01:52 PM 發表

Juror點呀我個案例可以接納嗎?
Pug 如果唔知道點quote 可以send 條link 黎

引用:
原帖由 p-air 於 2017-10-7 01:55 PM 發表

如果CHING 有刨文,我係叫樓主唔好咁天真,以為話唔記得就大步檻過。這一點同你睇法一樣

分歧在於大家認為單一人証已經足夠鋤一個人。目前來說我並不認同
受過高等教育,專業人士搬龍門技巧真是無人能及,都是嗰句認真便輸了

引用:
原帖由 p-air 於 2017-10-7 01:57 PM 發表

Pug 如果唔知道點quote 可以send 條link 黎
我都講係我本人俾人告,咁都仲要坳頸!

熱門搜尋: 排毒 脊醫 更年期 腰痛 牙醫
引用:
原帖由 volvri 於 2017-10-7 02:07 PM 發表

會唔會我舉報果個係你?當年上荃灣法院
我係屯門法院😜😜

引用:
原帖由 franklee006 於 2017-10-6 16:53 發表

如果有個位有個唔比 U-turn 牌,但係U-turn 比人捉到會唔會扣分架?

今日突然收到個交通警電話,話有個路人投訴我係個位 U-turn。甘我應該點做好,我一直都話我冇印象
你可以話無印象,但最終係會上警局俾口供,因為証人同你亙不相識,你入罪機會大,之後上庭由官去判,要罰錢及扣分,明之結果,可必呢!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。