註冊 登入

有無師兄渣緊Golf GT Sport ?

有無師兄渣緊Golf GT Sport ? E-mail 此主題給朋友

見到VW官網做緊Promote,24萬幾有有D心動。最主要都係星期六日渣,用來車老婆同個仔多,有無師兄渣緊呢架?

熱門搜尋: 銀行估價 信用卡迎新禮物2014 物業貸款 儲蓄計劃 債券
好力,操控易,爽

世間之事,求之則不得

不求都得之,故而不得求之

回覆 引用 TOP

主要車太太及兒女..買架Jazz比較合適~
機械結構簡單保養輕鬆方便心理負擔較少!
反之gt平買但複L雜煩用…………
如手痕想夫復何求……就用也幾萬買架SuperBike飄下~  可拍住踢屍姆一齊drag 😎🤘

引用:
原帖由 gassby00 於 2017-10-6 10:36 PM 發表

見到VW官網做緊Promote,24萬幾有有D心動。最主要都係星期六日渣,用來車老婆同個仔多,有無師兄渣緊呢架?
full option連電子錶板應該要大約28萬。

回覆 引用 TOP

年頭諗住換車,都係睇A3同埋呢架,最後都係揀左Golf,貪佢天窗大D,仲有後泊鏡

熱門搜尋: 健身教練 物理治療 催眠 心理醫生 胃癌

回覆 引用 TOP

我覺得Golf係一部幾唔錯嘅家庭車,各方面都好平衡,GT馬力足夠日常使用有突(除非好熱血),載屋企人安全好緊要,Golf撞擊測試成績唔錯。維修方面,我覺得呢幾代Golf改進很大,我用過3/5/7代,3代整到喊;5代印象中頭5年冇乜問題,後5年有啲,到第9/10年就多嘢壞;7代用咗3年,除咗𨍭向燈壞過,touchwood冇其它問題。有人會話DSG好易壞,其實佢同傳統AT設計上好大分別,最緊要識點用。

回覆 引用 TOP

Fit同Golf係歐洲都有賣,都係賣到靚仔至阿婆都楂,Golf會好L複雜好麻煩?唔係阿嘛

回覆 引用 TOP

Golf唔錯,好力又容易操控,空間唔錯,安全。

豬西大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

回覆 引用 TOP

外國好多人渣Golf,性價比一流

熱門搜尋: 嬰兒食譜 兒童傢俬 超聲波 奶粉 bb用品 親子活動

回覆 引用 TOP

一句:好力刁鑽拍位過灣

爽快!

世間之事,求之則不得

回覆 引用 TOP

如果荷苞有嘅當然c43/63啦,馬莎拉蒂首選,個人!

世間之事,求之則不得

引用:
原帖由 山莊地主86 於 2017-10-7 08:28 AM 發表

如果荷苞有嘅當然c43/63啦,馬莎拉蒂首選,個人!
你呀媽係女人?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gassby00 於 2017-10-6 10:36 PM 發表

假日司機,

建議閣下,買車後,每日10~15公里,
吸收多D經驗,對其他人安全D。

小弟的豐田2002年PICNIC

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fto94 於 2017-10-6 11:02 PM 發表

主要車太太及兒女..買架Jazz比較合適~
機械結構簡單保養輕鬆方便心理負擔較少!
反之gt平買但複L雜煩用…………
如手痕想夫復何求……就用也幾萬買架SuperBike飄下~  可拍住踢屍姆一齊drag 😎🤘
家庭車應該係七人車呀。。。。

熱門搜尋: 健身教練 物理治療 催眠 心理醫生 胃癌 濕疹治療 肺癌

小弟的豐田2002年PICNIC
引用:
原帖由 乞丐皇帝呂望生 於 2017-10-7 04:33 PM 發表

家庭車應該係七人車呀。。。。
既然有人回我,我就認真照理答……
樓主心中已選中小車,重點假日車老婆及囝囝..
其他車友就說出Golf GT 好爽好操控彎靚大天窗跑得
…啱丫,但呢啲對樓完全不是首選!
香港亞熱帶假日塞車用…DSG,TURBO電子機械比NA車必多H偈對樓主衹有白浪費損耗等做水魚……
何必呢有啲合適亞洲區H多功能輕鬆實用可靠HNA車唔用? 選Golf就一次過選Gti以上..夠Power及滿足感強啲唔駛再心思思 ~ 但樓主不是這類車手形嘛!
新Sienta , Jazz , 小suv及某啲盒仔車仲駛人買H?緊有一定H實用合適用家…………

55 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。