註冊 登入

睇 2049 之前,重温下 1982年 Blade Runner (4版本 5碟 Blu-ray )

本主題由 Sampras.l 於 2018-1-28 09:11 PM 下沉

睇 2049 之前,重温下 1982年 Blade Runner (4版本 5碟 Blu-ray ) E-mail 此主題給朋友

上映中 銀翼殺手 2049
Blade Runner 2049 勁好睇 !

不過去睇之前,最好是睇下,重温下..
1982年 公元2020 Blade Runner

回覆 引用 TOP

近年買的是港版中字,4版本5碟Blu-ray
四版本全部片長都是 117 mins
2007 The Final Cut   
1982 U.S Theatrical Cut
1982 International Theatrical Cut
1992 Director's Cut

第五碟是 Workprint 初剪菲林片 110mins
9小時特別收錄中,最特別是..
請來全片所有演員,發表參演感想..
更有心是連一些當年僅獲試鏡,但係落選的人,
都揾得返哂嚟講下當年試鏡心情.....

熱門搜尋: 豐胸 凹凸洞 骨膠原 去黑眼圈

回覆 引用 TOP

呢段 30th Anniversary Trailer 好正...
https://www.youtube.com/watch?v=iYhJ7Mf2Oxs

回覆 引用 TOP

我都有一套DVD盒裝,買咗都好多年了,不同的是碟一和碟三係DVD唔係Blu-Ray,希望可以補購番Blu-Ray喇,2049出碟時相信係時候了

熱門搜尋: cosmetic eyeliner 抽脂 bb cream cosmetics 粉底 雙眼皮
引用:
原帖由 1201021 於 2017-10-7 08:54 PM 發表

我都有一套DVD盒裝,買咗都好多年了,不同的是碟一和碟三係DVD唔係Blu-Ray,希望可以補購番Blu-Ray喇,2049出碟時相信係時候了
..等埋 2049
2049 必購收藏重温

熱門搜尋: cosmetic eyeliner 抽脂 bb cream cosmetics 粉底

回覆 引用 TOP

2049 會否有director’s cut呢?

當年我有睇呢套電影!腦裡經常幻想現實中2020年的世界會否像電影裡一樣!現今距2020仲有三年!事實應該証明相差好遠好遠!

引用:
原帖由 Noandroid 於 2017-10-8 02:00 AM 發表

2049 會否有director’s cut呢?
我想呢集劇本情節已經好完滿,無需要再剪輯另版..

1982年版剪出4個版本,是電影上映以後,先為人重新注目,才因應剪出多版..
當時異形1之後,帶著好大期望入場,睇唔明,唔識欣賞,及後借來短篇小說看看,
才明白電影是側重咗場景佈局,而淡化咗故事預言般的寓意...
再睇返DVD才有豁然開朗之感..近年買返呢套Blu-ray版,
是希望藉著高清畫質看清楚多些細節位,在100"投影幕睇衹是一般,電影暗位太多喇..

引用:
原帖由 十字軍 於 2017-10-8 08:38 AM 發表

當年我有睇呢套電影!腦裡經常幻想現實中2020年的世界會否像電影裡一樣!現今距2020仲有三年!
事實應該証明相差好遠好遠!
如果從科技器材去看係實現咗,當年的福哥放張相入TV上的"機頂盒",
就可以全方位聲控畫面,快速找到他最想找到的線索,並且印出相片..
https://www.youtube.com/watch?v=qHepKd38pr0

回覆 引用 TOP

公元2020 Blade Runner
電影原創配樂 Vangelis
尤其片尾電音配樂最是經典 !
https://www.youtube.com/watch?v=qgz6jFxMpyk

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 judylam651 於 2017-10-8 09:04 AM 發表

我想呢集劇本情節已經好完滿,無需要再剪輯另版..

1982年版剪出4個版本,是電影上映以後,先為人重新注目,才因應剪出多版..
當時異形1之後,帶著好大期望入場,睇唔明,唔識欣賞,及後借來短篇小說看看,
才明白電影是 ...
暗位多用投影先正喎
我見出左4k bluray 師兄會否買番隻碟黎播?

引用:
原帖由 Noandroid 於 2017-10-9 05:53 PM 發表

暗位多用投影先正喎
我見出左4k bluray 師兄會否買番隻碟黎播?
差在我嘅港版Blu-ray碟質素差d,
但係我借美版碟睇睇落又差唔多...
睇4K梗係正好多,不過又要$換機.....

熱門搜尋: 頭髮 髮尾油 植髮 膠原蛋白 頭髮造型 hair
引用:
原帖由 judylam651 於 2017-10-9 07:44 PM 發表

差在我嘅港版Blu-ray碟質素差d,
但係我借美版碟睇睇落又差唔多...
睇4K梗係正好多,不過又要$換機.....
https://post76.hk/news/2017/10/blade-runner-4k/

有討論區師兄放毒,我諗2049 出碟我實忍唔住換4k Tv

引用:
原帖由 Noandroid 於 2017-10-9 11:51 PM 發表

https://post76.hk/news/2017/10/blade-runner-4k/

有討論區師兄放毒,我諗2049 出碟我實忍唔住換4k Tv
睇多咁咁咁...咁多嘢...
真係好毒 ! 多謝師兄播毒 !
今天開始要認真諗諗...換機...睇4K...

熱門搜尋: 腸癌 中醫診所 乳癌 中醫 胃癌 輪椅 言語治療

回覆 引用 TOP

好想睇呀

回覆 引用 TOP

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。