註冊 登入

大家戴錶的原因

大家戴錶的原因 E-mail 此主題給朋友

禾就當飾物

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 46

1. 曬碼頭(大把錢)
2. 當飾物
3. 睇時間
引用:
原帖由 超神人 於 2017-10-7 01:46 AM 發表

禾就當飾物
無都可當有,當乜都得啦。

回覆 引用 TOP

勞人話身份象徵喎

每款名錶也有自己的形象
AP 型格
IWC 有品味
PAM仔 斯文
Rolex 猶如戴金粗俗老土只保值

窮人買錶講保值,充大頭鬼賣出唔入肉
原因真係咁重要?只會引起無盡既駡戰⋯⋯

回覆 引用 TOP

其實系男人就要戴勞吧

引用:
原帖由 kin~kin 於 2017-10-7 07:13 PM 發表

勞人話身份象徵喎
甘事實戴勞系成功人士既身份象徵、戴不起的人很葡萄吧

引用:
原帖由 天武聖王 於 2017-10-8 01:15 AM 發表

其實系男人就要戴勞吧
下一句係「戴勞就要戴金勞」,你一定有吧!

引用:
原帖由 mrenvy 於 2017-10-8 08:09 發表

下一句係「戴勞就要戴金勞」,你一定有吧!
邊處有吖,佢又咪嗰件b 字頭發勞燒個替

PM G5 1.8G DP with 4G ram, ATI x800XT 256m Mac Edition
(using)
17" imac G5 with i-sight
PM G4 MDD 1.25G DP & 1G DP(2 sets)
ibook G4 1.2G 1.25G ram and 120G hdd
iphone 2G 8Gb
iphone 3GS 16Gb
引用:
原帖由 waikee 於 2017-10-8 11:07 AM 發表

邊處有吖,佢又咪嗰件b 字頭發勞燒個替身
我成日都覺得呢啲人係「媒」,目的在於激發討論,提高網站流量,如果唔係就應該係精神病患者。

熱門搜尋: 眼霜 收毛孔 皮膚 激光去斑 美容院 黑眼圈 collagen
引用:
原帖由 mrenvy 於 2017-10-8 11:16 發表

我成日都覺得呢啲人係「媒」,目的在于激發討論,提高網站流量,如果唔係就應該係精神病患者。
唔,似喇似

PM G5 1.8G DP with 4G ram, ATI x800XT 256m Mac Edition
(using)
PM G4 MDD 1.25G DP & 1G DP(2 sets)
ibook G4 1.2G 1.25G ram and 120G hdd
引用:
原帖由 waikee 於 2017-10-8 11:17 AM 發表

唔,似喇似喇
香港討論區(discuss.com.hk,簡稱“香討”)是香港網上論壇之一,於2003年成立,由Networld Technology Limited營運,主要收入來自廣告

一個討論網的商業價值,在於回覆量及瀏覽量,做「媒」的通常會在不同版區都會開帖或回帖,冷門版區都要吸引客戶落廣告,所以有時會由不同分身自問自答。由於是工作,週末發言會較少較慢,他們看準一般網民不平則鳴嘅心態,所以內容大多偏激不合邏輯及反智,旨在被圍攻,好多時都一擊干尺浪,當回覆量達標,個「媒」會功成身退變潛水。呢啲媒講嘢一般都可成反面教材,心水清嘅網友咪當學嘢囉。

入得討論區就好似去麻雀館咁,經營網站都有燈油火蠟人工,比人抽水都係預咗,得閒咪嚟kill time 囉。

引用:
原帖由 mrenvy 於 2017-10-8 11:36 發表

一個討論網的商業價值,在於回覆量及瀏覽量,做「媒」的通常會在不同版區都會開帖或回帖,由於是工作,週末發言會較少較慢,他們看準一般網民不平則鳴嘅心態,所以內容大多偏激不合邏輯及反智,旨在被圍攻,好 ...
多謝m 兄指教,唔怪得咁多版都出現呢d歪論,原來乜都係為咗錢,相反外國錶論壇係冇呢d

熱門搜尋: 眼霜 收毛孔 皮膚 激光去斑
(using)
引用:
原帖由 mrenvy 於 2017-10-8 11:36 AM 發表

一個討論網的商業價值,在於回覆量及瀏覽量,做「媒」的通常會在不同版區都會開帖或回帖,由於是工作,週末發言會較少較慢,他們看準一般網民不平則鳴嘅心態,所以內容大多偏激不合邏輯及反智,旨在被圍攻,好 ...
諗太多、其實不知你出過泥做野未?出來做野都知手錶系厘定人實力既一種工具、你有無聽過一句說話

窮到農、戴x工??

所以每種人都應該要配戴番合適自己既手錶以防被人肉和恥笑

引用:
原帖由 waikee 於 2017-10-8 11:39 AM 發表

多謝m 兄指教,唔怪得咁多版都出現呢d歪論,原來乜都係為咗錢,相反外國錶論壇係冇呢d嘢
但當然唔否定有部分人真係傻㗎。回吓呢啲帖都係消磨時間。

熱門搜尋: maternity bb會 臍帶血 媽媽會 產前講座 孕婦飲食 children

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天武聖王 於 2017-10-8 11:41 AM 發表

諗太多、其實不知你出過泥做野未?出來做野都知手錶系厘定人實力既一種工具、你有無聽過一句說話

窮到農、戴x工??

所以每種人都應該要配戴番合適自己既手錶以防被人肉和恥笑
滿足下你嘅無知。小弟係窮人一個。

回覆 引用 TOP

70 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。