註冊 登入

[西甲] <認真討論> 近年有咩足球員比美斯更温室小花?

引用:
原帖由 figofgio 於 2017-10-7 03:43 PM 發表

即係無冠軍啦
謝4有歐聯
按你冠軍邏輯
安達臣4英超1歐冠,謝拉特0英超1歐冠
姐係安達臣勁過謝拉特?
巴治奧一個國家隊冠軍都冇,係咪國家隊冇料到?

熱門搜尋: 婚紗晚裝 耳環 不織布袋 韓國時裝
引用:
原帖由 c.tello 於 2017-10-7 02:35 PM 發表

點解你會理解到咁既意思?
唔好東拉西扯啦,美斯5屆金球係咪都係因為全部對手踢得差?
5阞鰷y咪就係要靠巴塞隊友囉

回覆 引用 TOP

怎麼才算贏巴塞?
1.要在巴塞顛峰期踢定勝負
2.要在巴塞內部沒有矛盾的時候踢
3.要在美斯狀態最好的時候踢
4.你不能往禁區起高球
5.你不能遠射進球
6.你不能防守反擊,你要全隊都攻出來
7.你不能壓迫式防守,要給巴塞對於足夠的空間發揮
8.你不能擺鐵桶陣
9.在你的主場,你不能有主場哨,裁判要偏向巴塞,最好一開場就給主隊一張紅牌
10.美斯帶球,你不能幾個後衛去攔截,要讓美斯順利射門
11.你不能鏟美斯
12.你進的球前要把巴塞每個隊員都過一遍,最好把兩個門柱都過一遍,然後再把球踢進大門,這樣才是真水平,否則巴塞認為是靠運氣
13.你後衛在本方禁區不能開大腳
14.你要允許巴塞的教練中場休息進裁判室交流
15.務必遵守以上守則,否則即使你不小心贏球了,巴塞迷也會說你是勝之不武,說你是靠運氣,說你無恥。巴塞迷總是可以找到一條理由來說明你不應該贏球。

球迷篇
怎樣才算贏巴塞? (球迷篇)[3]

1. 無論如何討論,疤迷永遠是對的
2. 假如你不是巴塞的球迷,不能恥笑巴塞
3. 巴塞球迷選擇性失明, 你不可歧視他們
4. 巴塞球迷有舊事不斷重提的傾向,你要接受
5. 巴塞球迷沒有雙重標準, 他們的標準才是標準
6. 巴塞球迷認為自己的球隊永遠不會被K.O.
7. 假如有巴(疤)塞球迷發表膠論, 那些都只是假冒的巴塞球迷
8. 所支持的球隊必須雙殺巴塞, 否則會被巴塞球迷認定你是自瀆
9. 只要你不支持巴塞, 你必定是皇馬球迷(好似係)
10. 世界盃應加入巴塞, 否則巴迷不會認定為球賽
11. 別想用任何一個領隊跟哥迪奧拿比較, 因為只有六冠王哥迪奧拿才配為最強領隊
12. 不可認為巴塞球員是用錢收購的, 買回來的球員是該球員自願到巴塞踢足球的
13. 你所支持的球隊必須比地上的地上更強, 而且要比六冠取得更多的冠, 否則巴迷會認作狗吠

安逸會令人死亡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛情專家@冠希 於 2017-10-7 03:50 PM 發表

當波蘭,威爾斯都可以係4,5線不知名球隊!

加時贏=和波又有乜出奇。。。
為左吹捧自己偶像,咩都講得出
但又唔諗下,自己偶像都試過咁樣出線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sayscorpion 於 2017-10-7 02:16 PM 發表

只可以喺巴塞, 仲要係有 xavi 同當 fit 嘅 iniesta 巴塞先識踢, 溫室小花程度第一人, 有無其他球員可以超越佢?
小白,佩奧爾,托迪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c.tello 於 2017-10-7 03:51 PM 發表

按你冠軍邏輯
安達臣4英超1歐冠,謝拉特0英超1歐冠
姐係安達臣勁過謝拉特?
巴治奧一個國家隊冠軍都冇,係咪國家隊冇料到?
謝拉特入過歐洲足球先生前三
巴治奧唔洗講。歐足世足前三都有
安達臣入過前100未?

引用:
原帖由 figofgio 於 2017-10-7 03:59 PM 發表

謝拉特入過歐洲足球先生前三
巴治奧唔洗講。歐足世足前三都有
安達臣入過前100未?
咁巴治奧國家隊冇冠喎,係咪叫踢國家隊冇料到?

皇馬除咗呀朗外全隊
都係依靠朗爺既小花

引用:
原帖由 c.tello 於 2017-10-7 04:01 PM 發表

所以巴治奧咪唔係球王
咁都唔明,幫國家一個冠都拎唔到
叫球王,真係唔驚比人笑

引用:
原帖由 Shark34 於 2017-10-7 04:04 PM 發表

皇馬除咗呀朗外全隊
都係依靠朗爺既小花
奪軍但連最佳前五都無,
攞亞軍但攞到mvp,
真係唔知邊個係温室小花啦

引用:
原帖由 figofgio 於 2017-10-7 04:04 PM 發表

所以巴治奧咪唔係球王
咁都唔明,幫國家一個冠都拎唔到
叫球王,真係唔驚比人笑
咁巴治奧係咪叫國家隊冇料到?
我都唔覺美斯係球王,其他人講既野唔好以偏概全

熱門搜尋: 化妝學校 婚禮 結婚 情侶戒指 新娘化妝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c.tello 於 2017-10-7 04:01 PM 發表

巴治奧冇巴迷(唔好搞錯,係巴治肭g)吹奏佢一扭五入波、激發隊友潛能、可以一個人扇_全隊,唔同米米,國家隊出線都危危乎,小花幫唔到手就瀨哂落隊友同教練度咁乞人憎

回覆 引用 TOP

阿朗

引用:
原帖由 food133 於 2017-10-7 04:06 PM 發表

奪軍但連最佳前五都無,
咧軍但咧骻vp,
真係唔知邊個係温室小花啦
拎冠但係一票mvp都冇,入3球但係用左45腳,基沙文入6球只係用左28腳,晉級過程全部對住2-3線球隊,咁都比朗迷吹到帶領葡萄牙拎冠,冇睇波既咪比數據呃到囉,以為阿朗好勁,3球3助攻,有睇就得啖笑

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。