註冊 登入

[西甲] <認真討論> 近年有咩足球員比美斯更温室小花?

引用:
原帖由 food133 於 2017-10-7 04:06 PM 發表

奪軍但連最佳前五都無,
咧軍但咧骻vp,
真係唔知邊個係温室小花啦
一個4屆賽事最佳球員,一屆神射手,5個個個人獎項
一個就參加過10個杯賽,一個個人獎項都冇拎過,最差陣容入選過二次
一個突破傳球助攻射門全部要做哂
一個只係識垂{球權無限鳩射
真係唔知邊個係溫室小花

引用:
原帖由 c.tello 於 2017-10-7 03:31 PM 發表

冇冠係事實,唔代表踢得差,明白重點未?

又黎搬龍門論
無冠但又計踢得唔差,,

另一邊廂
人地有冠軍
又話人地黏冠
講到人地決賽專登唔出咁
大佬。阿朗哥系俾人踢傷先打不到。。

所以話美迷
幾套準則維護美斯神

引用:
原帖由 瘋狂吹奏 於 2017-10-7 02:27 PM 發表

一離開球會咩表現大家有眼睇
個個踢得差斯斯冇咁差
咪比個mvp佢囉
等如band3學校 你考全班第一
代表好叻叻?
MVP 和金球獎是個人奬項,代表他當時表現是最好的,而球隊奪冠與否,是一整隊的表現有關

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zhangan 於 2017-10-7 04:13 PM 發表

巴治奧冇巴迷(唔好搞錯,係巴治奥迷)吹奏佢一扭五入波、激發隊友潛能、可以一個人担起全隊,唔同米米,國家隊出線都危危乎,小花幫唔到手就瀨哂落隊友同教練度咁乞人憎
小弟正正都是小馬尾球迷

美斯行7開啦
同小馬尾比

人地94年一條友帶領意大利啦就真系
你美斯射失12碼拉大隊唔踢國家隊

比較影衰巴治奧tim呀

小花有咩問題?????????

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紫百合戰士 於 2017-10-7 04:43 PM 發表

又黎搬龍門論
無冠但又計踢得唔差,,

另一邊廂
人地有冠軍
又話人地黏冠
講到人地決賽專登唔出咁
大佬。阿朗哥系俾人踢傷先打不到。。

所以話美迷
幾套準則維護美斯神
一個亞軍但係係mvp,一個冠軍一票mvp都冇,明白分別未?仲話睇幾十年波?

引用:
原帖由 紫百合戰士 於 2017-10-7 04:46 PM 發表

小弟正正都是小馬尾球迷

美斯行7開啦
同小馬尾比

人地94年一條友帶領意大利啦就真系
你美斯射失12碼拉大隊唔踢國家隊

比較影衰巴治奧tim呀
咁又係!一個淘汰賽有表現,一個分組賽有表現

真係差好遠,不過米米唔識分小組賽同淘汰賽,所以唔會明白

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c.tello 於 2017-10-7 04:48 PM 發表

一個亞軍但係係mvp,一個冠軍一票mvp都冇,明白分別未?仲話睇幾十年波?
話你呆9又怕你惱

我問你
咁為何mvp又帶領不到球隊奪冠ge..?
唔系好成正比wo

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c.tello 於 2017-10-7 04:15 PM 發表

拎冠但係一票mvp都冇,入3球但係用左45腳,基沙文入6球只係用左28腳,晉級過程全部對住2-3線球隊,咁都比朗迷吹到帶領葡萄牙拎冠,冇睇波既咪比數據呃到囉,以為阿朗好勁,3球3助攻,有睇就得啖笑
講到咁差,點解會入選最佳陣容既?

引用:
原帖由 figofgio 於 2017-10-7 03:05 PM 發表

點同,一個係曼聯,係皇馬都贏到歐聯
葡萄牙又贏到歐國盃

C朗走左之後曼聯贏過幾多次歐聯?
C朗未去皇馬之前幾多年16強出局?
葡萄牙之前贏過幾多個那國際賽?

一個只係係當時國際賽三連冠既無無敵西班牙帶領住先 ...
認同 當年既巴塞強到冇美斯 用大部份巴塞骨幹成員踢國際賽都屈到癲 有統治力 但相反有美斯既阿根廷 真係講唔上好勁 一來帶唔起隊波 二來淘汰賽根本唔係靠美斯 係防線勁唔失波 等美斯入波贏蚊都訓 所以講真個陣巴塞既勁 係西班牙骨幹成員勁 加戰術配合超好先有1+1=3既威力

美斯係有料 但個陣巴塞唔係靠美斯先贏到所有

熱門搜尋: 孕婦奶粉 bb奶粉 臍帶血 baby 嬰兒床 maternity 懷孕須知
引用:
原帖由 Oliver_Lun 於 2017-10-7 05:35 PM 發表

認同 當年既巴塞強到冇美斯 用大部份巴塞骨幹成員踢國際賽都屈到癲 有統治力 但相反有美斯既阿根廷 真係講唔上好勁 一來帶唔起隊波 二來淘汰賽根本唔係靠美斯 係防線勁唔失波 等美斯入波贏蚊都訓 所以講真個陣巴塞既 ...
就係睇10年世界盃,8強德國抄完阿根廷,入對4強對住西班牙,比人控制住場球賽就知,當時巴塞勁係因為咩

熱門搜尋: 孕婦奶粉 bb奶粉 臍帶血 baby 嬰兒床

回覆 引用 TOP

諗唔到,好少球員可以有咁大差別,一轉左球隊即現形

熱門搜尋: 髮型 頭髮稀疏 激光脫毛 假髮
比基

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Oliver_Lun 於 2017-10-7 05:35 PM 發表

認同 當年既巴塞強到冇美斯 用大部份巴塞骨幹成員踢國際賽都屈到癲 有統治力 但相反有美斯既阿根廷 真係講唔上好勁 一來帶唔起隊波 二來淘汰賽根本唔係靠美斯 係防線勁唔失波 等美斯入波贏蚊都訓 所以講真個陣巴塞既 ...
Ching 你講到咁白, 叫人點面對?

回覆 引用 TOP

美迷唔肯面對現實 要用弱者既心態黎呃自己

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。