註冊 登入

澳門一日遊

澳門一日遊 E-mail 此主題給朋友

晚上六點多,睇到酒店大平賣,又好耐都無過馬交,決定同太座過去玩一晚,食個宵夜!

本身係訂左新酒店羅斯福,$217連稅,頭兩次旅行社都確認唔到,第三次終於成功!即刻出發

十點半到達港澳碼頭,原來無酒店專巴,即刻上網睇,超稀疏,大家要留意!然後情急之下隨便跳上一架最快開車去氹仔既(永利皇宮)專巴!

途中已經見到賽馬會,之前望過酒店既住客評價,知道係正隔離,原來係銀河對面,笨左,早知上銀河車

好快就到達,轉搭的士,要穿過中間賭場去的士站,太座俾保安哥哥截停查身分證,但佢本人表示很高興,查實我好認同外國人睇中國人係一樣樣,尤其是年紀,真係唔識分!

入到賭場之後,神奇既事就發生,因為八掛係人地後面睇,俾工作人員睇中左,送左間即晚房俾我地,重點係我無玩過,呢壇野真係唔死九十歲都有新聞!(小朋友大朋友都切勿模仿,真心係澳門游玩十年以上都無試過

快速上房

實在係太大....硬件軟件一流,無論燈光冷氣電視全部用電子搖控...連即沖咖啡都用星星克
(但訓左一晚之後真係感覺唔太舒服,床太軟,而且本身皮膚好敏感,成晚俾野咬,呢啲情況以前只會發生係啲三四星酒店上面

下面再續

整整下已經凌晨十二點半,即刻出發去宵夜

揀左第一次去既肥仔文!

可能係我食過最貴既粟米

蝦子雲吞撈,好食

水蟹粥,如果要相比我下次都係去返六記

第二朝去牛記

食左陣先記得影相,名物咖哩牛腩飯,超好食,夠辣!

都係招牌菜,蟹粉撈麵,可能食完個咖哩已經無咩味覺,但都感受到蟹膏香!

雲吞,一般!

完成一日遊,多謝收看

回覆 引用 TOP

真好運,執羊嗎?

熊仔而家好繁忙,成日掛住去搵女
引用:
原帖由 深圳四圍走 於 2017-10-11 02:58 AM 發表

真好運,執羊嗎?
無,真係無玩過情況下送,我都話千年難得一遇

感覺好易肚痛,而且澳門風災之後社會應該未完全安頓

很喜歡這熱熱鬧鬧、七咀八舌的地方。

是知識、觀點、靈感.... 集思廣益的泉源
咁短時間食咁多野,有冇成日肚脹脹好想痾茄的感覺?

引用:
原帖由 凍檬茶 於 2017-10-11 03:56 AM 發表

好運氣,有無賭返兩手

引用:
原帖由 KaMTsK 於 2017-10-11 07:04 AM 發表

好運氣,有無賭返兩手
唔好提喇,間房最後好貴!

引用:
原帖由 苦樂 於 2017-10-11 03:57 AM 發表

感覺好易肚痛,而且澳門風災之後社會應該未完全安頓
如果重有事,全世界新聞都會報導。
8月23號風災,得駐澳部隊三日三夜幇手清理,9月初已回復平時一樣,難以理解你感覺易肚痛,港澳所飲的水源從邊到黎,大家咪一樣!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 teabing 於 2017-10-11 06:00 AM 發表

咁短時間食咁多野,有冇成日肚脹脹好想痾茄的感覺?
訓完一覺唔算短時間!而且宵夜果餐唔算多野,食完都無好飽肚感!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 凍檬茶 於 2017-10-11 03:56 AM 發表

送永利皇宫…
放棄羅斯福?

熱門搜尋: 不織布袋 西裝訂造 免費試用 時裝 鑽石 眼鏡
with Dunlop Aerogel 4D 300 Tour + Polyfibre Black Venom  @56lb
向NTRP 3.5進發

能見證香港足球隊係主場創造傳奇一刻
真係"有今生, 冇來世"
個粟米好搞笑

熱門搜尋: 扁平足 隱形眼鏡 醫療用品 情緒管理
引用:
原帖由 凍檬茶 於 2017-10-11 02:10 AM 發表

晚上六點多,睇到酒店大平賣,又好耐都無過馬交,決定同太座過去玩一晚,食個宵夜!

本身係訂左新酒店羅斯福,$217連稅,頭兩次旅行社都確認唔到,第三次終於成功!即刻出發

實在係太大. ...
酒店217?咁撚平 咩級數?

引用:
原帖由 SkinnyBoy 於 2017-10-11 07:30 AM 發表

送永利皇宫…
放棄羅斯福?
係,我諗無人會唔放棄

當兩百幾住永利皇宮套房

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 誓估唔到 於 2017-10-11 07:44 AM 發表

個粟米好搞笑
椒鹽粟米,勁惹味,好好食

熱門搜尋: 豐胸療程 mascara cc cream 韓國代購 保濕

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。