註冊 登入

天窗係咪多餘嘅option

天窗係咪多餘嘅option E-mail 此主題給朋友

日日搭巴士番工坐上層,私家車有一半有天窗,但從來未見過有車開,各位師兄覺得天窗有冇需要?,下次買車會不會加?

申利:Sunday driver, 架車冇天窗

引用:
原帖由 chuchulo918 於 2017-10-11 07:57 AM 發表

日日搭巴士番工坐上層,私家車有一半有天窗,但從來未見過有車開,各位師兄覺得天窗有冇需要?,下次買車會不會加?

我果架天窗係標準設備,減天窗要加錢

939, ES8
引用:
原帖由 chuchulo918 於 2017-10-11 07:57 AM 發表

只可話... 窗到用時方恨無! 尤其是部車暴曬完想散翵恕煽e熱H時候! 當然,你可以話... 開大部冷氣咪得囉! 不過,有啲嘢叫做相得益彰!

回覆 引用 TOP

天窗可冇則冇,有得揀的話唔要天窗,冇得揀的話照買

至於天幕,一定有的話買第二部

試過三部車有天幕,每架都過一輪就有雜聲。基本上未用過,開的話都係試吓佢有冇坏

引用:
原帖由 mj23sp33 於 2017-10-11 08:42 AM 發表

我果架天窗係標準設備,減天窗要加錢
佢日日搭巴士坐上層,唔會知。

回覆 引用 TOP

包天窗,無得唔要。

回覆 引用 TOP

唔like天窗, 更加唔鍾意天幕頂, 熱天開冷氣要抵消熱力, 油都用多D

回覆 引用 TOP

各人喜好. 有天窗透光度好好多, 好天外出時特別醒神.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GLD 於 2017-10-11 09:10 AM 發表

天窗可冇則冇,有得揀的話唔要天窗,冇得揀的話照買

至於天幕,一定有的話買第二部

試過三部車有天幕,每架都過一輪就有雜聲。基本上未用過,開的話都係試吓佢有冇坏
揸左一年, 個天幕暫時仲未有雜聲

我架車有天幕。作為司機唔太覺有乜好處,但有次朋友陽甯[車我坐後排就覺得開咗天幕好正。
事實上我鍾意做乘客多過做司機。

熱門搜尋: 基金 信用卡迎新禮品 醫療保險 信用卡迎新禮物2014 物業貸款
Confidence in Motion
引用:

你秋天去郊去搭下上層巴士

熱門搜尋: 防脫髮 激光脫毛 增髮 腋毛 生髮 假髮 hair

回覆 引用 TOP

有一半私家車有天窗....你個數字點黎?

熱門搜尋: 美白 抽脂 黑頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ebin 於 2017-10-11 09:39 AM 發表

我架車有天幕。作為司機唔太覺有乜好處,但有次朋友陽甯[車我坐後排就覺得開咗天幕好正。
事實上我鍾意做乘客多過做司機。
只有model X , 做司機先會有天幕既感覺
model s, 好似你咁揀全天幕, 就會無得打開天窗, 有得開既, 中既會有中條横樑

回覆 引用 TOP

如享受用嘅嘢就喺多餘,咁天窗天幕就喺多餘。但有得㨂我一定揀有天幕,退而求其次就天窗。就喺喜歡車箱內較多自然光和通透感。

我部係玻璃天窗,係香港地駕車特別係市區真天窗講真無咩用!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。