註冊 登入

[其他] 萊因克爾:同我聊過的大部分球員都認為美斯是最佳

萊因克爾:同我聊過的大部分球員都認為美斯是最佳 E-mail 此主題給朋友

虎撲12月6日訊自從C羅在2009年加入皇馬,關於他和梅西誰是當今足壇最佳的辯論就未曾停止,對於這一話題,英格蘭名宿萊因克爾給出了自己的看法,
作為前巴薩球員,當被問到這個問題時,萊因克爾對Goal.com說道:“我想梅西仍然是最佳,同我聊過的大多數球員也都這麼說。”
“我們很有福分,能生活在梅、羅的時代,他們是不同類型的球員,C羅很了不起、很高產,我喜歡看他踢球;而梅西會給我帶來快樂。”
葡萄牙國家隊隊長在來到皇馬後的411場比賽里打進417球送出114次助攻;梅西則在同一時間跨度內打了更多的比賽,他的數據是443場比賽444球163次助攻。
(編輯:姚凡)

https://voice.hupu.com/soccer/2234106.html

回覆 引用 TOP

前巴塞球員
吹水新聞真係得啖笑

引用:
原帖由 瘋狂吹奏 於 2017-12-6 09:15 PM 發表

前巴塞球員
吹水新聞真係得啖笑
除左做過C朗既隊友,有邊個球員/名宿公開講過C朗更強?

引用:
原帖由 瀧天乂 於 2017-12-6 09:20 PM 發表

除左做過C朗既隊友,有邊個球員/名宿公開講過C朗更強?
同樣道理前巴塞球員撐返巴塞球員有意思?
笑撚死人咩

萊因克爾,邊“賊”個嚟㗎?

熱門搜尋: 股票 旅行保險 貸款 私人貨款

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 瘋狂吹奏 於 2017-12-6 09:21 PM 發表

同樣道理前巴塞球員撐返巴塞球員有意思?
笑撚死人咩
咁你搵幾個冇效力巴塞既球員講過C朗比美斯更強黎睇下囉

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
又話美斯入球率高d?
443場入444球,原來》411場入417球
係我數字唔好?定計錯數
邊個場均入球高d

引用:
原帖由 figofgio 於 2017-12-6 11:40 PM 發表

又話美斯入球率高d?
係我數字唔好?定計錯數
邊個場均入球高d
阿朗效力皇馬前既數據又唔計呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 figofgio 於 2017-12-6 11:40 PM 發表

又話美斯入球率高d?
係我數字唔好?定計錯數
邊個場均入球高d

正確

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 賓鑏柒 於 2017-12-6 11:48 PM 發表

應該净計最近呢8場。

引用:
原帖由 ken1800 於 2017-12-6 11:53 PM 發表

應該净計最近呢8場。
又唔好以偏蓋全,計整個職業生涯最公道啦

引用:
原帖由 賓鑏柒 於 2017-12-6 11:48 PM 發表

以為美斯係任何時段都贏晒。原來計大家係西甲既時候係輸晒,英超難入波d個個都知
不過美斯又唔敢去英超証明自己
係西甲既入球率又輸晒,真係慘

引用:
原帖由 賓鑏柒 於 2017-12-6 11:55 PM 發表

又唔好以偏蓋全,計整個職業生涯最公道啦
識波既都知,每個聯賽入球既難道都唔同
唔通今季尼馬去到法甲入波多左代表勁左咩
不過有d球員又真係唔敢去第二個聯賽証明自己

回覆 引用 TOP

55 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。