註冊 登入

點解有的人唔洗工作, 真係好羨慕佢地.

點解有的人唔洗工作, 真係好羨慕佢地. E-mail 此主題給朋友

唔係指做少奶奶個的..

係好早期上左公屋, 跟住身體有些問題咧鴗痐硅盓Q生活可以唔洗做工.
一係就同一個親人住緊公屋, 親人離世後就自己住, 然後唔知點解又唔洗工作, 靠積蓄呱.

佢地可以好好享受生活, 一星期三日去學習班, 做體操玩佢地自己興趣. ..有一日去活動.  咁每星期都是咁過的. .唯獨衣食住要衣儉少少.

呢的沒工作已3-5年以上.

有興趣者歡迎加我visitoryy成為朋友, 只限facebook, 沒有wechat其它..
樓主去咬綜援,咪唔洗羡慕別人囉~

回覆 引用 TOP

你估身體有問題好過癮?

回覆 引用 TOP

人地有錢

回覆 引用 TOP

冇工作都悶,要打發時間

要工作就難,要唔工作,有幾難?

「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」
引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2017-12-7 12:36 PM 發表

要工作就難,要唔工作,有幾難?
搵工都唔難,搵份岩的工先難

引用:
原帖由 visitoryy 於 2017-12-6 11:12 PM 發表

唔係指做少奶奶個的..

係好早期上左公屋, 跟住身體有些問題咧鴗痐硅盓Q生活可以唔洗做工.
一係就同一個親人住緊公屋, 親人離世後就自己住, 然後唔知點解又唔洗工作, 靠積蓄呱.

佢地可以好好享受生活, 一星 ...
又唔好咁講公屋L, 我見大把阿公剩落收租都唔少

回覆 引用 TOP

人地中左幾千萬六合彩下半世成家都唔使做又要話你知咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Hkverygood8 於 2017-12-7 09:41 AM 發表

冇工作都悶,要打發時間
有無工返都好,只要有錢就一定唔會悶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RReenn 於 2017-12-7 01:51 PM 發表

搵工都唔難,搵份岩的工先難
都是的。

揾份岩既,真係好難。我而家都覺份工唔係好啱。

「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」

回覆 引用 TOP

都系睇你點先滿足,人人吾同

回覆 引用 TOP

各有前因莫羨人

回覆 引用 TOP

I don't know why anyone would want to waste his/her life. Sad.

熱門搜尋: 兒童傢俬 洗碗 梳化
引用:
原帖由 narius 於 2017-12-8 12:11 AM 發表

I don't know why anyone would want to waste his/her life. Sad.
覺得佢好識享受佢地人生.

有興趣者歡迎加我visitoryy成為朋友, 只限facebook, 沒有wechat其它..

回覆 引用 TOP

21 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。