註冊 登入

[深圳][購物飲食] 從今開始多d到深圳玩 香討焦點

從今開始多d到深圳玩 E-mail 此主題給朋友

話說小弟好少好少上深圳,上星期六悶悶地,就搭車落馬洲再搭地鐵去「會展中心」,沿住地下街行揾嘢食(食左間上海嘢)行下舖頭仔夾下公仔(一蚊舖好抵),鄉下仔覺得原來國內真係有d變左,乾淨咗服務員笑容多咗,最緊要係食肆舖面乾淨咗,對比以前上「東門」的感覺完全唔同!
果次去到已經夜晚8:30,冇上地面行,師兄們有冇其他地方好介紹?

小弟係時候會多d上去接觸了解一下新的事物,我先會出張深圳通,有朝一日可以好似呢度d師兄咁放膽去廣東省各景點自遊行,睇下幻彩詠珠江,多謝師兄師姐們指教!

深圳通就必備喇!
開通埋微訊、支付寶 更佳
但係要國內手機號及銀行戶口就麻煩啲

引用:
原帖由 weisacmei 於 2018-1-27 06:13 PM 發表

深圳通就必備喇!
開通埋微訊、支付寶 更佳
但係要國內手機號及銀行戶口就麻煩啲
冇錯,搭鐵排隊等買飛仲有$10紙幣都唔收,只有怪自已鄉下仔...請問係咪$100張入面有$20係按金$80係$$

有需要嘅話
附百元就攪掂,話之佢押金几多

熱門搜尋: 孕婦奶粉 嬰兒床 children
引用:
原帖由 weisacmei 於 2018-1-27 06:23 PM 發表

有需要嘅話
附百元就攪掂,話之佢押金几多
你啱!咁請問有冇咩近近地搭鐵去的地方好介紹,乾淨d又平平地咁😂謝謝

夜啲
等Ching 介紹啦
沿住地鐡周圍走,掂

熱門搜尋: 牙醫 健身教練 肺癌 腰椎間盤突出症 青光眼
我上個星期去深圳逛商場時,經過會展中心,先知道有條幾多野食既地下街,下次再上去時試下係果度食野先

引用:
原帖由 金光大盜 於 2018-1-27 06:52 PM 發表

我上個星期去深圳逛商場時,經過會展中心,先知道有條幾多野食既地下街,下次再上去時試下係果度食野先
下次我想試果間韓國嘢,芝士排骨

重有好多人抗拒大陸
以為20年前嘅大陸咩
真係進步過Hk

引用:
原帖由 kit2005 於 2018-1-27 07:23 PM 發表

重有好多人抗拒大陸
以為20年前嘅大陸咩
真係進步過Hk
成個中國計都仲未係進步過香港,因有落後城市拉低整體水平,如以單一發達城市計,硬件就已經超過,軟件方都仲爭D。

其實好多人道聽途說中國如何如何,如果親身係中國留一段時間,應該會改觀一些。

師兄們睇開d,有興趣了解的人自己會去,講返有咩好介紹先啦都係😂教下我點由淺入深玩先啦

引用:
原帖由 差半步 於 2018-1-27 09:52 PM 發表

師兄們睇開d,有興趣了解的人自己會去,講返有咩好介紹先啦都係😂教下我點由淺入深玩先啦
淺入深。。。
先開左大陸银行卡,支付宝,微信。。再开其他大陸app大眾点評玩...
享受左頭一浸D優惠。。。

跟app玩最快簡單了解該城市。。。
衣食住行乜都得

楼主一個人单独去玩?

我通常去唱k同飲喜茶

等我下次又去試下先,我剩係識去東門🙈

熱門搜尋: 美容 骨膠原 collagen 皮膚 fitness 瘦小腿 消脂
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。