註冊 登入

[Q&A] 北海道札幌東橫inn

北海道札幌東橫inn E-mail 此主題給朋友

準備暑假去北海道,最尾一兩晚會停留札幌市區,諗住訂東橫inn,請問邊間分店會方便些?暫定行程大通公園、狸小路、博野等。另外酒店可有車位日泊,因最後還車只可在新千歲機場。謝

回覆 引用 TOP

3點地方就像朗豪坊跟女人街旺角東站的距離⋯⋯

南口

回覆 引用 TOP

東橫INN 北海道札幌薄野十字路口
https://www.toyoko-inn.com/sp/china/search/detail/00100/service/

薄野店

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 異國王子 於 2018-1-29 10:58 PM 發表

東橫INN 北海道札幌薄野十字路口https://www.toyoko-inn.com/sp/china/search/detail/00100/service/
謝謝,睇過呢間方便!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lam1252 於 2018-1-29 07:24 AM 發表

3點地方就像朗豪坊跟女人街旺角東站的距離⋯⋯
仲有計劃去白之戀人、啤酒廠,展望台等等

回覆 引用 TOP

東橫要一早book

回覆 引用 TOP

住過兩次南口
想方便泊車可以諗薄野十字路口

12芬蘭.塔林.瑞典,沙巴,關西,關島,台北
13匈牙利.奧地利.捷克,曼谷,沙巴,清邁,沖縄
14北海道,沙巴,華欣,東京,冰島.挪威,台中
15首爾,關西,九州,波蘭,金邊
16北海道,山陰.山陽,九州.山口,鹿兒島,靜岡
17華欣,南東北,北海道,群馬,北海道.台東
18丹麥.瑞典,三重,四國
引用:
原帖由 tmc3012 於 2018-1-31 05:54 PM 發表

住過兩次南口
想方便泊車可以諗薄野十字路口
係呀,這間寫住客有500yen夜泊至早上10,之後每個鐘計,不過唔知會唔會好full

引用:
原帖由 kkc831 於 2018-1-31 11:24 PM 發表

係呀,這間寫住客有500yen夜泊至早上10,之後每個鐘計,不過唔知會唔會好full
我八過佢房有3百幾間, 車位得幾十, 所以兩次都冇住佢, 住左另外有多車位既酒店

引用:
原帖由 tmc3012 於 2018-1-31 11:42 PM 發表

我八過佢房有3百幾間, 車位得幾十, 所以兩次都冇住佢, 住左另外有多車位既酒店
係呀,check過呢間分店得72台車,所以我都諗緊博附近野南分店,有多一倍泊位,仲有大浴場!

引用:
原帖由 kkc831 於 2018-2-3 12:31 AM 發表

係呀,check過呢間分店得72台車,所以我都諗緊博附近野南分店,有多一倍泊位,仲有大浴場!
但呢間行出去遠左啲, 上次我hold左最後都放棄

引用:
原帖由 tmc3012 於 2018-2-3 08:07 AM 發表

但呢間行出去遠左啲, 上次我hold左最後都放棄
係呀,呢間好似行遠啲,都應該OK嘅。我見到有啲酒店冇講有冇車位(付費/免費),如book咗驚到時冇車位又要周街搵。

引用:
原帖由 kkc831 於 2018-2-5 02:52 PM 發表

係呀,呢間好似行遠啲,都應該OK嘅。我見到有啲酒店冇講有冇車位(付費/免費),如book咗驚到時冇車位又要周街搵。
煩啲要逐間上官網睇囉
上次住左薄野果邊間 route inn, 見佢有成9x個車位, 有大浴場同早餐, 勁多商務客

另外住過間要行多幾分鐘, 貪佢有大大個平面停車場夾埋有成百過車位, 係舊同殘啲囉, 有大浴場, 早餐, 最緊要係唔知點解有個plan特別平6千幾yen包早餐

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。