註冊 登入

[爬蟲兩棲] 龜尾生了一團黑色物

龜尾生了一團黑色物 E-mail 此主題給朋友

請問各位知否我的龜是什麼問題呢?尾部生了一團黑色物。

附件

2018-2-11 12:35 AM

2018-2-11 12:35 AM

引用:
原帖由 r30119 於 2018-2-11 12:35 AM 發表

請問各位知否我的龜是什麼問題呢?尾部生了一團黑色物。
個度係男性的陰茎、如突出時間短同埋佢自己可以好快収番入體内的話唔駛擔心
但係、注意唔好被同伴咬到陰茎、要暫時分開佢地! 
又或佢自己用後脚猛抓陰茎意圖収入體内時抓損會整傷、如有傷口傷口被細菌感染...等等危険性!
如果、突出時間已經好長(成十分鐘或以上)佢自己都収唔番入體内的話、要睇獸醫!

試下、現在用浸濕暖水既棉花棒輕輕掂下佢陰茎、睇下有無幫助佢収回陰茎入體内、
及如現在手上有Reptoboost(龜營養粉)的話、而家用黎浸暖水Reptoboost 1x-20分鐘、浸後将佢放回清潔的暖水(適温)22-30度的龜箱内、睇下情況有無改善、如聽朝都未収番入體内的話、要睇獸醫!

回覆 引用 TOP

謝謝。明白了。

回覆 引用 TOP

烏龜好少露出生殖器官,我養龜廿幾年,見過唔夠十次,正常來說會在短時間內縮返入去。

那是龜龜的JJ

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 swbc 於 2018-2-11 09:53 AM 發表

烏龜好少露出生殖器官,我養龜廿幾年,見過唔夠十次,正常來說會在短時間內縮返入去。
是的。已經縮回去了。

回覆 引用 TOP

第一次見龜JJ

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。