註冊 登入

前巴士車長對大埔巴士意外睇法

前巴士車長對大埔巴士意外睇法 E-mail 此主題給朋友

首先, 聽到呢單野我完全冇不安或唔開心
仲覺得高興, 你可能會話我冇人性, 但早幾日,
台灣花蓮發生地震, 好想為台灣打氣, 捐錢, 同好唔開心
相反今次香港單意外, 好似早前在其他網站都講過香港人係憎自己人
無錯, 特別係我做過巴士車長呢行每日見盡香港人劣等行為
而見到林鄭同馬會係度派錢更加睇唔過眼

我覺得今次單野乘客負最大責任, 遲十分鐘好多原因
路面上經常塞車, 去到比人上車第一句就問候
一人一句, 成百人成群人都X你既時候, 只有坐過係果個位先會明白個感受
隊琱h做乜野都錯, 馬路上CUT線又錯, 今次最錯係個車長應該碌佢
如果係我比人X, 我會隅鴢l慢, 點都好過快, 明明70行40
明明30分鐘到我搞到1個鐘到, 之後班乘客(我地叫咸魚)就會黎問你做咩傷搡C
一講粗口即停車報警, 呢D先係玩乘客最好方法

有資料顯示架車根本無超速。
我係個司機比咁多人問候下,都好難平復到心情專心渣車,可能到埋站才清醒減速埋站下導致意外。

引用:
原帖由 13989393988 於 2018-2-11 05:59 PM 發表

相反今次香港單意外, 好似早前在其他網站都講過香港人係憎自己人
無錯, ...
佢係傾計遲

以前返天水圍,乘巴士塞屯公差不多一小時,咪跳車?十分鐘都等不到?

巴黎
引用:
原帖由 大木博士 於 2018-2-11 06:21 PM 發表

佢係傾計遲
班馬場輸銭賭徒講嘅嘢,有几成信得過!

引用:
原帖由 13989393988 於 2018-2-11 05:59 PM 發表

無錯, ...
同你睇法一樣!
想唔死自己先不要作死,但傷港人質素往往是錯事嘅因由,加上無知扮醒,加倍pk 。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 atcher 於 2018-2-13 08:04 AM 發表

班馬場輸銭賭徒講嘅嘢,有几成信得過!
多謝各方協力處理事故

熱門搜尋: 隱形眼鏡 更年期 情緒管理 白內障 中風 腸癌
如自問控制唔到自己情緒,呢世就唔好渣車啦,害人害己

人渣

回覆 引用 TOP

垃圾巴士狗!

其實人地渣架巴士 真係無乜必要比人罵既
整條辱巴罪囉 大家都係為市民服務
人人平等既

低水平,思維錯誤,司機點解遲未都明就姥什筏氻f,定老奉蛇王天公地道,另外假設全車人都有份吊司機嗎?
其中一人小,全車人受罰?司機當自己皇帝,一人犯罪,朱連九族牙?大佬乘客們是互不相識的,你惡過皇帝牙
咁不如一個九巴司機害死人,拉哂同一個站頭全部司機坐監
比人小未報警,但又怕麻烦,待遇差就轉工,但又怕搵吾番甘多人工,每件事有有代價,不應下下都用對自己有利但冇代價去想

引用:
原帖由 大木博士 於 2018-2-13 08:19 AM 發表

十成,佢地係愛國愛港藍絲,唔通信廢黃司機?
黃 L 又抽,死人都唔放過

引用:

無錯, ...
你的確無人性

引用:

無錯, ...
咁你一定會比火爆中坑圍打

當時群情凶湧

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。