註冊 登入

[新聞消息討論] 渣巴士渣到過山車禁既司機 遇過未

渣巴士渣到過山車禁既司機 遇過未 E-mail 此主題給朋友

早兩三個星期 有晚九點七左右係奧海城上左架287X 架車就係開到舞龍咁 有無人有份搭過 隅鴢l恐怖 個個淨係識望實個司機同飪 每一個轉彎位都好似要拋你出去 d乘客係禁鬧 愈鬧就渣得愈快 心理變態 最後自己簡左係轉車站落車 落車個下心跳到快到我以為玩完過山車 極度懷疑係依次同一個人黎 反正佢都係兼職 吾出奇 有無人有相似既經歷  又係遇過一個司機 

引用:
原帖由 飛星之雪 於 2018-2-12 01:59 PM 發表

早兩三個星期 有晚九點七左右係奧海城上左架287X 架車就係開到舞龍咁 有無人有份搭過 隅鴢l恐怖 個個淨係識望實個司機同飪 每一個轉彎位都好似要拋你出去 d乘客係禁鬧 愈鬧就渣得愈快 心理變態 最後自己簡左係轉車 ...
287X

會不會與872同一車長駕駛?

就係覺得似係呀 都係沙田區 想睇下有無人都搭過佢車 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 david1989 於 12/2/2018 14:12 發表

287X

就係覺得似係呀 都係沙田區 想睇下有無人都搭過佢車 

回覆 引用 TOP

未出事之前晚晚太和開10點74A尾車都係過山車

雖然架車就只係Scania, 唔快得去邊
但係避震特差加上司機趕收工唔理三七廿一踩實油片彎
嗰種轉彎離心力, 平時搭巴士唔會搵到

試過出架上斜快既單層富豪, 八個字就出到黃大仙

AV86 GH418 - AV109 GL7586 - ATR59 HX8945
ATE238 ME9327 - ATE239 ME9378
AVBWU290 RK6786

引用:
原帖由 MidtownMadness2 於 2018-2-12 02:48 PM 發表

試過出架上斜快既單層富豪, 八 ...
車長有冇落斜不收油?

引用:
原帖由 david1989 於 2018-2-12 03:26 PM 發表

車長有冇落斜不收油?
真係需要收油既彎而唔收油就好少見
大埔入上路之後第一個彎片住去就幾乎係常態
但其實一過完彎已經係燈位, 仲要盲彎黎睇唔到燈位紅定綠
雖然有行人撳掣過馬路先會轉紅燈, 但係搭架巴士片住70咁過個彎真係好牙煙

AV86 GH418 - AV109 GL7586 - ATR59 HX8945
ATE238 ME9327 - ATE239 ME9378
AVBWU290 RK6786

搭49X都試過一次, 又係過親灣都踩住油劈入去
我記得個司機又係戴口罩, 都似係佢..

引用:
原帖由 MidtownMadness2 於 2018-2-12 02:48 PM 發表

試過出架上斜快既單層富豪, 八 ...
74A 熱狗果個年代已經快架啦. 條線又長又多燈, 唔行快D 點掂.
同埋佢地慢慢行亦會頂鬼住後面D 車.
埔公好少司機會碌車.

行慣埔公既熟手司機, 梗係好清楚邊D 地方要收油. 踩盡D 唔係問題, 頂住後面D 車都唔好啦.

生手又要死踩爛踩, 咁就梗係唔得.

回覆 引用 TOP

澳海城?

熱門搜尋: 吊線雙眼皮 cosmetics 眼睛 lipstick
nil

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MidtownMadness2 於 2018-2-12 03:40 PM 發表

真係需要收油既彎而唔收油就好少見
大埔入上路之後第一個彎片住去就幾乎係常態
但其實一過完彎已經係燈位, 仲要盲彎黎睇唔到燈位紅定綠
雖然有行人撳掣過馬路先會轉紅燈, 但係搭架巴士片住70咁過個彎真係好牙煙
試過坐AVBW@72
12分鐘沙中番到廣幅

如何拍攝翻新中的LRT???
先乘輕鐵到輕鐵車廠站,下車後上天橋,進入新屯門中心商埸。然後穿過商場,靠北走,進入停車場,選擇合適的樓層,就可近距離拍攝車廠了。/
支那車@284被河蟹 笑料

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 david1989 於 2018-2-12 02:12 PM 發表

287X

唔會咁邪啩?如果係佢,真係巴士判官!

引用:
原帖由 williamau3792 於 2018-2-12 04:26 PM 發表

搭49X都試過一次, 又係過親灣都踩住油劈入去
我記得個司機又係戴口罩, 都似係佢..
可能係,報紙話佢渣過49X

61 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。