註冊 登入

我今天終於被地獄停車場打敗了.... 香討焦點

我今天終於被地獄停車場打敗了.... E-mail 此主題給朋友

戰敗地點:  柴灣漁灣邨街市停車場出口落斜灣位

中型房車或以上要泊呢個埸就自己小心啦

附件

2018-3-7 10:42 PM

呢個位7人車死唔少,寧願$320,hi左隨時>$3200

引用:
原帖由 dudehk 於 2018-3-7 22:47 發表

呢個位7人車死唔少,寧願$320,hi左隨時>$3200

本來唔想泊,就係有警車巡先至逼住上!避過入口避唔到出口...

同一時間亦有一部新 5 系戰敗於入口灣位,佢仲傷。 So sad !

技術上,有冇人回一手呔過?

呢個場我都泊過,我架車只係4.5m長,都要小心偷位。

引用:
原帖由 davepoh 於 2018-3-7 23:10 發表

技術上,有冇人回一手呔過?
4.8m 以下嘅車應該無問題,長過 4.8m 就自求多福

引用:
原帖由 iusedell 於 2018-3-7 23:19 發表

呢個場我都泊過,我架車只係4.5m長,都要小心偷位。
最勁嘅係條通道有 2.5 m 闊,不過連灣位都係.....

係咪右邊車頭偷得唔夠? 多數啲人係先驚Hi到右頭所以偷唔夠位而Hi左邊車身。

漁灣邨?是鳩蛋泊街就算啦!怡泰怡盛成條街都係違泊車

熱門搜尋: bb cream cosmetics 抽脂 soak off gel 粉底 遮瑕膏
係咪去打邊爐,上年我都時常泊幫襯
Van仔都係甘上洛,第一次?
要羅盡d偷位的,基本上到就洛無問題。

引用:
原帖由 榮少12 於 2018-3-7 23:51 發表

係咪右邊車頭偷得唔夠? 多數啲人係先驚Hi到右頭所以偷唔夠位而Hi左邊車身。
無辨法,車頭 sensor 已經響哂,無得去。  
不過,我都覺得自己笨咗,應該寧願揩花頭泵把,好過揩花車身.....

見到都驚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 F355 於 2018-3-8 12:03 AM 發表

無辨法,車頭 sensor 已經響哂,無得去。?
不過,我都覺得自己笨咗,應該寧願揩花頭泵把,好過揩花車身.....
雖然我未去過呢個車場,但相信偷得夠位應該都夠過,如果唔係個車場就無車會上

我揸Jazz 都驚驚地,當然未有咩事發生
下面通街泊滿晒,有時仲難搵位過車場

熱門搜尋: 旅遊保險 按揭 家居保險 信用卡迎新禮品 按揭計算機
我架 Serena 入口上斜都high 花過,哀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。