註冊 登入

join網上約局打波不快

join網上約局打波不快 E-mail 此主題給朋友

我是男, 初級水平, 照顧自己還可以, 但要take care埋雙打拍擋就未夠實力。有日打波(初級水平輕鬆打下)拍著個好勝女, 佢喺女仔嚟講都叫識打下, 但唔可以話勁果隻, 喺度細細聲指生哂, 如果我真係勁就唔打呢個水平啦, 我打被動正反手未必一定能夠打到對方後場, 佢叫我盡量打後啲, 之後見我唔得又叫我唔夠力就放下網前, 我係有, 不過又唔覺佢守得有幾好。屌,如果佢係堅勁果啲俾佢講下就話啫, 而家講到好似老馮要照得起佢咁, 但輪到佢喺後場咪一9樣, 如果單對單我實贏佢, 但問題係佢係女仔, 又唔方便駁鬼佢, 但就好似我拖累佢咁。。。,
如果遇到呢種情況會點做?

熱門搜尋: 信用卡迎新禮品 旅行保險 貸款 醫療保險
引用:
原帖由 88998899 於 2018-3-12 09:36 PM 發表

我是男, 初級水平, 照顧自己還可以, 但要take care埋雙打拍擋就未夠實力。有日打波(初級水平輕鬆打下)拍著個好勝女, 佢喺女仔嚟講都叫識打下, 但唔可以話勁果隻, 喺度細細聲指生哂, 如果我真係勁就 ...
原來,初級場,都梗勁,好彩我無報名 *.*

支持  .{1019}.努力
果個女既真係。。

引用:
原帖由 green.lucky 於 2018-3-12 10:24 PM 發表

原來,初級場,都梗勁,好彩我無報名 *.*
初至初中, 我只會揀初級場起步。不過有些人就是很看重贏輸。

回覆 引用 TOP

知其論壇名,以後見到都兜路行

熱門搜尋: 梳化 interior design 鋁窗工程 女傭 裝修設計 漏水
引用:
原帖由 88998899 於 2018-3-12 09:36 PM 發表

我是男, 初級水平, 照顧自己還可以, 但要take care埋雙打拍擋就未夠實力。有日打波(初級水平輕鬆打下)拍著個好勝女, 佢喺女仔嚟講都叫識打下, 但唔可以話勁果隻, 喺度細細聲指生哂, 如果我真係勁就 ...
師兄睇開啲啦,我自問只係初級水平,見到個個場都話初中至中級,都怕遇著啲黑面波友,陣間又怕拖累人 😅 所唯有自己 Book 場搵返打開嘅波友打

引用:
原帖由 siufungfungfung 於 2018-3-12 11:07 PM 發表

不是場主, 場主我認識, 係私下喺谷參加的人。

熱門搜尋: 梳化 interior design 鋁窗工程 女傭 裝修設計
引用:
原帖由 siufungfungfung 於 2018-3-12 11:07 PM 發表

這個方法 ok

引用:
原帖由 cooperpui 於 2018-3-12 11:27 PM 發表

師兄睇開啲啦,我自問只係初級水平,見到個個場都話初中至中級,都怕遇著啲黑面波友,陣間又怕拖累人 😅 所唯有自己 Book 場搵返打開嘅波友打
其實你講得岩,最好真係搵番自己岩key岩傾,熟既波友打波

熱門搜尋: 梳化 interior design 鋁窗工程 女傭 裝修設計 漏水

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leachaha 於 2018-3-12 10:36 PM 發表

果個女既真係。。
如果佢真心勁過自己,咪當俾人教下囉,最弊佢唔係,仲要用啲嫌棄嘅口吻講,真係dllm吖。

如果遇到呢啲情況只有希望快快打完此局, 之後避開佢

不過我試過忍唔住頂返佢

熱門搜尋: 上門補習 education 學習 dse 情緒病 日本留學 私人補習
引用:
原帖由 88998899 於 2018-3-13 07:32 AM 發表

如果佢真心勁過自己,咪當俾人教下囉,最弊佢唔係,仲要用啲嫌棄嘅口吻講,真係dllm吖。
好多人唔係打得特別好又係度"說教", 真係好難頂。Bitch一名

熱門搜尋: 信用卡迎新禮品 旅行保險 貸款

回覆 引用 TOP

有D阿姐自以為是成日喜歡指點人,其實男士遇到呢類女士,唯有有D風度,佢有佢嗡,你當耳邊風咯,不過下場咪唔好Part佢咯⋯⋯⋯自己避開啦

引用:
原帖由 呀bird 於 2018-3-13 07:53 AM 發表

如果遇到呢啲情況只有希望快快打完此局, 之後避開佢

不過我試過忍唔住頂返佢
我唔知佢有心定無意, 之前佢未出聲時仲叫做lead住對手4,5分, 屌, 反而佢出咗聲之後, 唔知係咪有壓力令我失準被反超, 之後佢再出聲, 跟住過多陣佢黎啲連續失誤, 就輸咗。dllm。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來含情的廁紙 於 2018-3-13 08:13 AM 發表

有D阿姐自以為是成日喜歡指點人,其實男士遇到呢類女士,唯有有D風度,佢有佢嗡,你當耳邊風咯,不過下場咪唔好Part佢咯⋯⋯⋯自己避開啦
一打完果局, 剩返唔多時間(3至4分鐘)有人話搓埋佢, 條女嗱嗱聲走去對面場part剛才對手的一個男生, 好似我拖累佢咁, 不撚之所謂, 仲話打11分, 結果我呢边由頭lead到尾, 夠鐘時9:6。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。