註冊 登入

[其他] Bench Press 分享

Bench Press 分享 E-mail 此主題給朋友

先講講背景:51歲,169高,68kg重

上星期推到110kg一下,諗住試下推115kg, 結果推到一半推唔上,壓番落黎,好彩當時冇人,否則不知幾狼狽!
今個星期再試推,感覺自己狀態好咗,今次試推112.5kg先,將休息時間加長,休2分鐘拖到落6分鐘,結果112.5kg一氣呵成,中間冇停頓咁制,所以心想再加重,試推115kg, 原本諗住唔駛人Support, 但見個pt係隔離,費事推唔上衰咗比支bar壓住個樣會好瘀,所以叫佢幫我睇住,叫佢完全唔好幫,直至我真係推唔上先幫我接支bar.結果推到了,好開心,力量開始返黎了!不過叫得好大聲,可能另部份人仕不安,希望唔好嚇親大家!

https://youtu.be/R6CGpzk36Pw

No plan, no gain
感覺有餘力

回覆 引用 TOP

嚇到禾丫

引用:
原帖由 klcb2013 於 2018-3-12 11:38 PM 發表

嚇到禾丫
Sorry!下次試下叫細聲啲!

回覆 引用 TOP

勁👍🏻😱

引用:
原帖由 巴司光年 於 2018-3-13 07:47 AM 發表

勁👍🏻😱
幾時帶隊集訓一下😂

熱門搜尋: 日韓時裝 時裝 ring 情侶戒指 耳環

回覆 引用 TOP

嚇到禾瀨屎

GOOD JOB.  我都卡左係245一段時間了. 我都係4X歲, 70KG.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 胃胃愛涼涼 於 2018-3-13 08:33 AM 發表

嚇到禾瀨屎
X2

熱門搜尋: 親子活動 陪月員 母乳

回覆 引用 TOP

恭 喜

熱門搜尋: 牛熊證 銀行 外匯

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

bench press差不多兩倍體重,強!

回覆 引用 TOP

問個無聊問題。
唔用大餅係有心定係無意架?

引用:
原帖由 tamadabi 於 2018-3-13 12:59 PM 發表

問個無聊問題。
唔用大餅係有心定係無意架?
唔用大餅係因為我先用空bar 熱身,跟住上一個大餅推兩組,跟住上多10kg再推第3組、再上多10kg推第4組、加5kg推等5組、加1.25kg推第6組,最後加多1.25kg推第7組!跟住玩drop set,  先拆走剩番100kg, 每拆一餅推到力竭,一氣呵成,唔駛推到兩餅時又要拆出黎加番塊10kg上去,影響我drop set嘅步伐!

引用:
原帖由 rocky1668 於 2018-3-13 01:35 PM 發表

唔用大餅係因為我先用空bar 熱身,跟住上一個大餅推兩組,跟住上多10kg再推第3組、再上多10kg推第4組、加5kg推等5組、加1.25kg推第6組,最後加多1.25kg推第7組!跟住玩drop set,  先拆走剩番100kg, 每拆一餅推到力竭 ...
嘩… 呢百幾KG係訓練中間推出黎架…
真心佩服

66 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。