註冊 登入

[英超] 高柏尼:一世一次機會贏曼聯即封王

高柏尼:一世一次機會贏曼聯即封王 E-mail 此主題給朋友

【now.com體育】對曼城而言,贏本季英超已非可不可以,而是何時的問題,隊長高柏尼說得再坦白不過,表示4‧7曼徹斯特打吡主場贏曼聯便可封王,即在人家面前鎖定冠軍,那是一世只得一次的機會。
「我相信所有曼徹斯特的藍營人士都知道,這是一生只有一次的機會。」高柏尼於曼城周一以2:0打敗史篤城,領先次席的曼聯16分後說:「但在此之前,我們對曼聯前尚有1場比賽(3月31日作客對愛華頓),那將是艱難的,然後拭目以待。我肯定(錦標)不會輕言到手。」 「領隊賽前說過,我們追求維持水平到季尾,並希望延續至下個球季。」比利時人續說。 至於領隊哥迪奧拿卻沒刻意追求在打敗曼聯的時候封王:「很接近了,我們有81分,很多!錦標愈早到手愈好,但何時贏得不打緊。我明白對球迷而言,打敗曼聯贏錦標有多重要,但我們放眼下一場作客愛華頓。只要我們踢出今日的水平,早晚會成為冠軍。」

https://hk.sports.yahoo.com/news/%E9%AB%98%E6%9F%8F%E5%B0%BC-%E4%B8%96-%E6%AC%A1%E6%A9%9F%E6%9C%83%E8%B4%8F%E6%9B%BC%E8%81%AF%E5%8D%B3%E5%B0%81%E7%8E%8B-000534099--spt.html

回覆 引用 TOP

一隊原本唔入流嘅中游球隊,因為有富豪入主而山雞變鳳凰,真正用錢換返嚟嘅冠軍,唔明有咩咁值得開心

引用:
原帖由 夜場穿梭 於 2018-3-14 12:01 AM 發表

一隊原本唔入流嘅中游球隊,因為有富豪入主而山雞變鳳凰,真正用錢換返嚟嘅冠軍,唔明有咩咁值得開心
咁無錢既球隊又點變鳳凰

引用:
原帖由 口口口多水 於 2018-3-14 12:03 AM 發表

咁無錢既球隊又點變鳳凰
李城咪冇錢囉,咪一樣靠實力拎冠軍,熱刺都冇富豪入主㗎,咪一樣靠實力由中游爬到今日有力爭冠,車仔都係,油王未入主前本身已經有力爭冠!!
曼城??未有富豪之前本身實力只係中下游,真正土豪球隊

引用:
原帖由 夜場穿梭 於 2018-3-14 12:01 AM 發表

應該學似曼聯,重用青訓,例如普巴咁,就唔會比人話金錢足球

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜場穿梭 於 2018-3-14 12:16 AM 發表

李城咪冇錢囉,咪一樣靠實力拎冠軍,熱刺都冇富豪入主㗎,咪一樣靠實力由中游爬到今日有力爭冠,車仔都係,油王未入主前本身已經有力爭冠!!
曼城??未有富豪之前本身實力只係中下游,真正土豪球隊
你都係唔明,做一年霸主定長遠霸主緊要?
一間公司無錢經營 靠一班同事打士氣波 唔出糧一年有光輝成績,一年之後又如何呢?

熱門搜尋: plastic surgery 雙眼皮手術 豐胸

回覆 引用 TOP

係你唔明我講乜,夠自身實力奪冠絶對值得高興同尊重,但用金錢將一隊中下游球隊打造成一支土豪球隊而奪冠,有咩咁值得開心??
咁如果你用一盤生意角度嚟講,咁就更加唔駛講落去啦,咪就係土豪囉

引用:

勝者為王,用多錢定用少錢都係贏,事實就係事實。用少d錢個獎牌同個盃大d架?!

熱門搜尋: 耳環 wedding ring 鑽石
引用:
原帖由 夜場穿梭 於 2018-3-14 12:31 AM 發表

係你唔明我講乜,夠自身實力奪冠絶對值得高興同尊重,但用金錢將一隊中下游球隊打造成一支土豪球隊而奪冠,有咩咁值得開心??
咁如果你用一盤生意角度嚟講,咁就更加唔駛講落去啦,咪就係土豪囉
即係有富豪入主 球隊奪冠就唔可以開心?
我欣賞李城 開心 開心得一年
你意思係咪無錢既曼城奪冠先有財主會更加開心?

熱門搜尋: 西裝訂造 不織布袋 情侶戒指 手錶品牌 韓國時裝 結婚對戒
引用:
原帖由 mcdullmic16 於 2018-3-14 12:41 AM 發表

勝者為王,用多錢定用少錢都係贏,事實就係事實。用少d錢個獎牌同個盃大d架?!
依你咁講,勝者為王,打真軍同打假波都可以赢,咁唔駛打真軍吖,個獎盃又唔會大D

引用:
原帖由 夜場穿梭 於 2018-3-14 12:31 AM 發表

其實這也倒還好   樓下那位曼聯師兄已經有講出我想講的
我最痛恨的是   拜仁慕尼黑的行為   這才是真正的垃圾行為 !

熱門搜尋: 美容院 make up 保濕
引用:

無論邊隊奪冠都值得開心,理得球隊有無錢?
球隊有錢有好球員而奪唔到冠 又出現咩問題?仲唔夠錢?定無十個美斯c朗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜場穿梭 於 2018-3-14 12:46 AM 發表

依你咁講,勝者為王,打真軍同打假波都可以赢,咁唔駛打真軍吖,個獎盃又唔會大D
原來傻既,浪費時間。

引用:
原帖由 口口口多水 於 2018-3-14 12:44 AM 發表

即係有富豪入主 球隊奪冠就唔可以開心?
我欣賞李城 開心 開心得一年
你意思係咪無錢既曼城奪冠先有財主會更加開心?
我嘅留言係我作為一個球迷對曼城奪冠嘅個人感受,就係係咁簡單

熱門搜尋: 信用卡迎新禮品 旅行保險 貸款 醫療保險 股票 私人貸款 信用卡迎新禮物2014
 35 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。