註冊 登入

[英超] 有冇人發覺曼聯一個好嚴重問題

有冇人發覺曼聯一個好嚴重問題 E-mail 此主題給朋友

就係曼聯控球比其對手特別低
但又嬴波

某程度是說明場上局面最終唔等於賽果
90分鐘比賽 不能單純以剪輯而成的數分鐘攻勢精華片段定表現

熱門搜尋: 破產申請 基金 旅行保險 二按 借錢 按揭 旅遊保險

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vawa 於 2018-3-13 10:59 PM 發表

但又嬴波
總好過雲高爾年代
白蘭特,史摩寧回傳迪迪仔幾十次
控球超過70%,但最後比數係1:1

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vawa 於 13-3-2018 10:59 PM 發表

但又嬴波
防反特質
摩佬特質
只係有普巴先會多左做d 迂迴既短傳、互傳、猜上去前面猜左猜右去組織, 但一冇左普巴, 就變番防反, 唔打防反仲衰, 勉強用原來戰術, 最後成隊波分開兩截係最差結果, 極其量都係左羊右華兩邊傳中比盧卡古、爆炸頭頂

吃肉沒靈氣, 吃素沒力氣
唯一不能放在左腳上的東西, 就只有左腳

足球與籃球是人類歷史上最偉大發明
為何如此, 只能隨遇而安, 無可奈何

Sorry. Thanks.
Poor me. Why my life is so hard???

回覆 引用 TOP

摩佬 寧願畀個波你踢 都唔會畀個波你入 如果呢對波睇多一年有默契嘅話 同曼城有得練

引用:
原帖由 vawa 於 2018-3-13 10:59 PM 發表

但又嬴波
又如何?

引用:
原帖由 sonofea 於 2018-3-13 11:32 PM 發表

又如何?
曼迷鍾愛大巴陣

熱門搜尋: ring 韓國時裝 情侶戒指 折扣
引用:
原帖由 chrisham889 於 2018-3-13 11:34 PM 發表

曼迷鍾愛大巴陣
大巴陣, 其實有咩問題?

我唔反對有球迷將阿仙奴或曼城的控傳風格讚到天上有地下無,
但在英超,  控球率從來都唔係致勝關鍵!!!
李斯特城前季平均每場控球率只有42.3%, 踢得簡單直接, 結果一樣贏冠軍!!
最佳例子係李斯特城以3:1擊敗曼城一役, 前者控球率只得36.1%

熱門搜尋: 中風 散光 肝癌 情緒管理 物理治療 皮膚敏感 口罩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 謙馬 於 2018-3-13 11:22 PM 發表

摩佬 寧願畀個波你踢 都唔會畀個波你入 如果呢對波睇多一年有默契嘅話 同曼城有得練
其實摩佬曾經講過,佢非常唔喜歡控球,認為高控球係危險!

回覆 引用 TOP

龍前泊7-8個人 仲點控球

熱門搜尋: 學習 海外升學 上門補習

回覆 引用 TOP

搵佢做領隊就係想有盃落袋,要睇控球在腳就唔洗睇佢喇

回覆 引用 TOP

呢d咪高招
講真,足球文肓果班,重停留喺控球多就掂晒,現代足球唔講控球率架喇

其實好似武士對決咁,勁ga就刀刀見血,一下就秒殺對手

下等兵,斬人十九幾下都無下中,有乜用

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2018-3-13 11:41 PM 發表

大巴陣, 其實有咩問題?
可能我以前鐘意睇費sir個隊曼聯, 睇到而家泊大巴真係熄機, 想睇泊大巴好多榜下游球隊睇, 唔駛睇曼,
咁貴買D人返黎泊大巴, 真心得啖笑

佢地係苦練呢招,針對性對付曼城!

熱門搜尋: 洗頭水 髮型 生髮 植髮 hair 激光脫毛
【終輸萬】★★★ 『我的名字..你的警示』

17-08-2013
20:42  半全場 星期六 22 莫迪 (主) 對 奧特格寧蘭 (客)
客 - 和 @ 15.00 $2000

$2,000.00 $30,000.00

回覆 引用 TOP

25 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。