註冊 登入

[港產片] 第37屆香港電影金像獎 終極預測 香討焦點

第37屆香港電影金像獎 終極預測 E-mail 此主題給朋友

最佳電影:明月幾時有
最佳導演:張艾嘉《相愛相親》
最佳編劇:張艾嘉,游曉穎《相愛相親》
最佳男主角:古天樂《殺破狼貪狼》
最佳女主角:毛舜筠《黃金花》
最佳男配角:姜皓文《拆彈專家》
最佳女配角:葉德嫻《明月幾時有》
最佳新演員:凌文龍《黃金花》
最佳攝影:關智耀《追龍》
最佳剪接:黃海《殺破狼貪狼》
最佳音響效果:轟基榮,葉兆基《拆彈專家》
最佳視覺效果:黃智亨,徐健《悟空傳》
最佳動作設計:洪金寶《殺破狼貪狼》
最佳美術指導:張英華《追龍》
最佳服裝造型設計:文念中,陳寶欣《明月幾時有》
最佳原創電影音樂:金培達《大樂師為愛配樂》
最佳原創電影歌曲:長相廝守《救僵清道夫》
新晉導演:彭秀慧《29+1》
最佳兩岸華語電影:芳華

大部份同樓主差唔多, 除左呢幾個
最佳兩岸華語電影:血觀音
最佳男主角:鄭中基《大樂師》

我愛國~~但我都唔想我既國家變成咁
內定的野,冇乜好預測

有冇人講得stephy做得好?我覺得係唔同以前嘅stephy,但又未到影后級,唔明點解吹到佢咁勁,反而周秀娜仲好d

引用:
原帖由 赤冇士 於 2018-4-13 05:48 PM 發表

有冇人講得stephy做得好?我覺得係唔同以前嘅stephy,但又未到影后級,唔明點解吹到佢咁勁,反而周秀娜仲好d
我覺得stephy 都係果個stephy

認同佢好努力練過空手道

同電影獎項無關

回覆 引用 TOP

真係stephy的話,就認真金像之恥
真正論演出,應該係張艾嘉
但係金像宜家人情大過天
如果唔肯張姐三封,麻煩給毛舜筠
我寧願周秀娜羅都唔想stephy,水到爆

引用:
原帖由 black1764180 於 2018-4-13 04:53 PM 發表

內定的野,冇乜好預測
政治化嘅嘢,冇乜好預測

引用:
原帖由 guicygleek 於 2018-4-14 12:42 PM 發表

但係金像宜家人情大過天
x2...杜汶澤踩29+1睇到訓覺...把口臭到..金像等捧蛋啦..放心.唔信金像獎衰到似tvb頒獎禮.stephy練多幾年做戲先啦

引用:
原帖由 nbachung101 於 2018-4-14 02:35 PM 發表

x2...杜汶澤踩29+1睇到訓覺...把口臭到..金像等捧蛋啦..放心.唔信金像獎衰到似tvb頒獎禮.stephy練多幾年做戲先啦
佢呢d本身對女性毫無尊重的猥瑣麻甩佬,睇得明呢d女性主義題材咩?
金像獎將最佳電影頒俾十年個剎那,就已經講明成個協會風向係點,stephy幾乎橫掃前哨,我睇佢贏的可能真係好大,真係佢羅左,阿sa睇怕會爆粗
曾經寄望爾冬升上台會改革,睇來都係平庸之輩,金像獎再唔改,真係無幾年命

十年都話得,已經說明左政治金像獎係確實存在啦

如果吾係張姐或毛毛  金像獎可以完全certified. 雖然而家死左一大半

熱門搜尋: 帆布袋 ring 不織布袋

回覆 引用 TOP

樓主當華仔冇到

一個鏡頭在這背後總會帶疑慮
而真相要問誰

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkfoot520 於 2018-4-14 04:19 PM 發表

十年都話得,已經說明左政治金像獎係確實存在啦
相信十年好例外例子...如stephy拎..先完全相信政治騎劫金像獎...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 guicygleek 於 2018-4-14 12:42 PM 發表

但係金像宜家人情大過天
stephy唱歌都未掂,何況做戲

一個鏡頭在這背後總會帶疑慮
而真相要問誰
引用:

但係金像宜家人情大過天
周秀娜幾好

熱門搜尋: hair 頭髮 甩頭髮 頭髮稀疏 假髮 膠原蛋白

回覆 引用 TOP

103 1234567
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。