註冊 登入

[增肌] 長跑加健身問題

長跑加健身問題 E-mail 此主題給朋友

大家好 小弟今年25 半馬拉松跑手 但少做健身運動 最多間中屋企舉下鐵做下sit up
而家76kg 想增磅加做gym練到90kg,
想問下長跑同做gym增磅練大隻可唔可以並存?我一個星期大約跑60-90公里
請各位師兄指教 謝謝

引用:
原帖由 家中紫色的香腸 於 2018-4-16 05:17 PM 發表

大家好 小弟今年25 半馬拉松跑手 但少做健身運動 最多間中屋企舉下鐵做下sit up
想問下長跑同做gym增磅練大隻可唔可以並存?我一個星期大約跑60-90公里
請各位師兄指教 謝謝
你不如試下攞住兩個5kg唖鈴去跑個半馬睇下感覺點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中紫色的香腸 於 2018-4-16 05:17 PM 發表

請各位師兄指教 謝謝
can I ask what is ur ideology n purpose on going after 90kg?

引用:
原帖由 wolfrecin1st 於 2018-4-17 12:19 AM 發表

can I ask what is ur ideology n purpose on going after 90kg?
Wanna be a firefighter with strength and stamina, any advice mate?

熱門搜尋: 西裝訂造 時裝 日韓時裝

回覆 引用 TOP

半馬速係?(場地)。越重,對越長途不利,考慮清楚?

之前我推訓練量過70k後(包interval,tempo),差不多係全停阻力訓練……

跑步,從心而發
留髮不留頭,留頭不留髮

回覆 引用 TOP

引用:

請各位師兄指教 謝謝
How tall are u btw?

For what u are doing ~ a runner
N
For what u want to achieve ~a firefighter

Gaining 20kg from where u at, seems kinda counter productive.

U will be more like taking up the 20kg as equipment bearing rather than ur own weight

引用:

請各位師兄指教 謝謝

睇住條肥魚來作文, 好X野.

鷄毛在手, 愈刪愈有!

回覆 引用 TOP

樓主可聽下d長跑又有身型既ching意見。
因本區有d跑又唔係特別快,身型又唔係特別出色,而又自稱兩樣都有玩既人提供^專業意見分析^

熱門搜尋: 失眠 口罩 腰痛 乳癌 脊柱側彎 癌症
引用:
原帖由 百佳塵耀 於 2018-4-17 11:53 AM 發表

因本區有d跑又唔係特別快,身型又唔係特別出色,而又自稱兩樣都有玩既人提供^專業意見分析^
拳術都喺

熱門搜尋: dse 英語課程 日文 業餘進修中心 diploma 澳洲留學 私人補習
引用:
原帖由 百佳塵耀 於 2018-4-17 11:53 AM 發表

講時講你講邊個先

引用:
原帖由 Magic_Mike 於 2018-4-17 11:56 AM 發表

拳術都喺
好似仲有

熱門搜尋: 失眠 口罩 腰痛 乳癌
引用:
原帖由 kycw320 於 2018-4-17 11:57 AM 發表

講時講你講邊個先
因為怕樓主未見識過對方實力,而相信對方是高手,如樓主身型同速度都比^對方^優,但誤信了操法,效果就可不是正面了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kycw320 於 2018-4-17 11:58 AM 發表

好似仲有
冇嘢唔識

熱門搜尋: liposuction eyeliner 整容 化妝 soak off gel cosmetic 化妝品

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 百佳塵耀 於 2018-4-17 11:53 發表

Firefighter 體能關身型乜事?又係嗰啲on 9先show 肉理論?

熱門搜尋: collagen 美容 甩頭髮 面霜 去斑
跑步,從心而發
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。