註冊 登入

[深圳] 深圳吃喝玩樂遊—2018年5月篇(#121 122 update)

深圳吃喝玩樂遊—2018年5月篇(#121 122 update) E-mail 此主題給朋友

今個5月上咗深圳2次,上去消費比留在香港消費開心得多

5月1日,第一站去喜茶,好似食鴉片上咗癮
芝芝莓莓(¥33),有啲失望,冇芒果咁好飲

會展中心分店夠大,坐幾耐都得

樂凱薩榴連pizza, 團購優惠價57蚊,食完好滯

坐我隔離的小朋友

食完pizza就坐幾個站巴士去深業上城睇電影
深業上城係新開的商場,好似翻版又一城
Gap, muji, 萬寧, 牡丹樓都有,u記 Zara pull&bear 即將開業

今次睇港產片黃金花,毛舜筠影后作品,點評app買戲票先35蚊
劇情有啲平鋪直敘,冇咩起伏,不過男女主角演技一流
間戲院真心唔錯,畫質同音響真係高幾班,以後睇戲一定來呢度

睇完戲,就搭213號公交去草埔搵貓毛
原來我一年前5.1又來過呢度
今次咩貓毛都搵唔到,但腳毛一大堆,好多龍友

留咗1個鐘後,就搭M192去京基100南京大排檔
第一次搭雙層巴士,呢條線係燒錢路線,我一個人包晒上層

你的望遠鏡望不到 我北半球的孤單
5月13日又上咗深圳,第一站喜茶
艷遇達人小寶寶教路,原來可以掃QR code落單,完全唔需要排隊,慳好多時間
Cr. to @小寶寶999  

滿杯紅柚,味道唔錯

飲完喜茶又去咗深業上城,今次睇復仇者聯盟
點評app買戲票$27.9,加3蚊買副3D眼鏡,抵到無話可說
第一次睇avengers,結局有啲眼濕濕,續集應該會再睇

睇完就行下muji,有2層,不過入面啲嘢貴過香港

最後一站:南京大排檔
等咗一個鐘,送咗張$20 coupon下次用
成餐食咗$102,用微信會員身份買單再平7蚊,抵

有新鮮感嘛
又有靚囡囡鴿

回覆 引用 TOP

夏天為大地帶o黎美腿

回覆 引用 TOP

支持

回覆 引用 TOP

支持美腿

回覆 引用 TOP

歡樂一天遊
好正

回覆 引用 TOP

樓主,請問這個是類似大埔鐵路博物館?
夠玩兩三個鐘?
係咪近草埔地鐵?

呢杯野係近年食過最好既甜品榴連控切食

熱門搜尋: 銀行 二按 儲蓄計劃
引用:
原帖由 小寶寶999 於 2018-5-14 11:50 AM 發表

呢杯野係近年食過最好既甜品榴連控切食
阿嫂上咗鏡
你老婆係咪你食過最好的甜品

熱門搜尋: 保溫袋 女傭 梳化 兒童傢俬 辦公室傢俬 裝修設計 通渠
引用:
原帖由 傷心吐露港 於 2018-5-14 11:26 AM 發表

樓主,請問這個是類似大埔鐵路博物館?
夠玩兩三個鐘?
係咪近草埔地鐵?
係呀,但地方空礦好多,留2個鐘冇問題
草埔站過天橋就到

引用:
原帖由 亞亞豬 於 2018-5-14 10:32 AM 發表

今個5月上咗深圳2次,上去消費比留在香港消費開心得多

5月1日,第一站去喜茶,好似食鴉片上咗癮
芝芝莓莓(¥33),有啲失望,冇芒果咁好飲

今次睇港產片黃金花,毛舜筠影后作品,點評app買戲票先35蚊
劇情有啲平鋪直敘,冇咩起伏,不過男女主角演技一流
間戲院真心唔錯,畫質同 ...
深業上城去過1次,很少人流,請問現在多不多人?

引用:
原帖由 晚間深情的盡頭 於 2018-5-14 12:23 PM 發表

深業上城去過1次,很少人流,請問現在多不多人?
而家多返少少,陸續有新店開張

引用:
原帖由 亞亞豬 於 2018-5-14 12:30 PM 發表

而家多返少少,陸續有新店開張
謝謝資訊

熱門搜尋: 產前講座 嬰兒食譜 懷孕須知 超聲波

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 亞亞豬 於 2018-5-14 11:53 AM 發表

阿嫂上咗鏡
你老婆係咪你食過最好的甜品
肯定可能係食DQ艷遇

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。