註冊 登入

[影片] 認真, 這就是KOBE技術>JAMES既原因

認真, 這就是KOBE技術>JAMES既原因 E-mail 此主題給朋友

https://www.youtube.com/watch?v=pMaXCsDhCS4

當年睇LIVE 睇到 NASH 4:0掃走馬刺
打LAKERS 出局, NASH淚流滿面。

HIGHLIGHT 見到, KOBE 得分手法 長期以外線 靠步法搵SPACE出手/ 入到顏色地帶 一樣靠身位/ 背打得分
連TOUGH SHOT 控球+身體協調都係一等一,

同勇士CURRY NO BALL MOVEMENT/ KD SCREEN + TOUGH SHOT王比較 係唔同
CURRY 無球的確非常強, 透徹人地核心 搵SCREEN 射。 但只要對上補防/MANMAN強既隊, 佢無咁易搵到位置出手
KD 單打能力就唔多講

而對比JAMES, JAMES 對BOSTON/速龍
明顯係有中投/3分能力, 雖然明顯見到控球會甩 但FINISHING 果下控制到就得。 已經見到JAMES既技術流不斷進步

但呢個系列 又係食返老本 打切入 傳球 仲係好靠身體 咁樣的確可以打高效籃球
真係覺得球星 只係靠DRIVE IN 係無咩用 無中投加持 威脅力真係好大減 (JAMES有咁既身體先可以咁高效)
KYRIE亦係靠DRIVE IN 成名 但KYRIE既投籃係準到爆
KOBE都話 KYRIE 無SHOOTING 都唔會咁勁

後來知道, 原來JAMES傷了。 傷係會痛, 痛係會影響表現。
JAMES 出年加油進入香討影片區

回覆 引用 TOP

普通料姐

回覆 引用 TOP

呢年TBB仲都有播下
驊哥爆好多金句 好好笑

乜鬼KOBE直頭係消防隊隊長又盛

熱門搜尋: 業餘進修中心 持續進修基金 degree 課程 韓文課程 海外升學

回覆 引用 TOP

進攻技術係...但技術唔計傳球?控球James 大隻重心高咁多...但佢拍波夠力唔洗太多餘運球

身體質素lebron 強kobe 好多好多

熱門搜尋: 業餘進修中心 持續進修基金 degree 課程 韓文課程 海外升學
引用:
原帖由 yaya~come 於 2018-6-9 10:06 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=pMaXCsDhCS4

當年睇LIVE 睇到 NASH 4:0掃走馬刺
打LAKERS 出局, NASH淚流滿面。

HIGHLIGHT 見到, KOBE 得分手法 長期以外線 靠步法搵SPACE出手/ 入到顏色地帶 一樣靠身位/ 背打得分
連TOUGH SHOT 控球+身體協調都係一等一,

...
睇段highlights 唔覺有咩勁
好慢,又多格硬黎

引用:
原帖由 神宗一郎~ 於 2018-6-9 10:50 PM 發表

好慢,又多格硬黎
講到自己做到咁,高比一定係佢個年代最強最勁

引用:
原帖由 神宗一郎~ 於 2018-6-9 10:50 PM 發表

好慢,又多格硬黎
係,CURRY KD LBJ可以話高一班有多
KOBE打10場都唔知有冇1場可以爆到咁
今場命中好似仲要得4成幾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神宗一郎~ 於 2018-6-9 10:44 PM 發表

進攻技術係...但技術唔計傳球?控球James 大隻重心高咁多...但佢拍波夠力唔洗太多餘運球

身體質素lebron 強kobe 好多好多
我不嬲認為全場影響力 LBJ > MJ
但技術是技術
影響力是影響力, KOBE後期打傳球, 一樣睇到佢BASKETBALL IQ 一流 能傳
但佢只係要打英雄主義 認為球隊領袖就算再炒, 都要企出黎擔當呢個FINISHER 既位置
LBJ 打BOSTON/速龍都有, 點解對勇士要咁怯?

引用:
原帖由 jayculter.. 於 2018-6-9 10:58 PM 發表

講到自己做到咁,高比一定係佢個年代最強最勁
佢死好命 有ODOM GASOL 拜林CARRY佢

真心講 高比一定勁
不過 生涯最後果一兩年 真係打得差

但係講技術 佢係真係好出色 好全方位
另外佢既出手 的確係比較差既

鐵王既技術當然就緊係打鐵啦

熱門搜尋: 耳環 化妝學校 結婚對戒 西裝訂造 鑽石

回覆 引用 TOP

唔知kobe有乜勁證明係唔識波
mj都講過kobe學晒佢所有技巧

kobe技術流表表者, 由外線到內線技術, 左右手既射術, 要乜有乜
lbj坦克車打法+傳球視野, 係今年唔知做乜有埋外線(穩定)

引用:
原帖由 姚劉羅梁10大蚊 於 2018-6-9 11:14 PM 發表

最後果幾年 佢要退休一定會tank個新秀勁人番黎替佢
新鬼新馬咩
無乜希望 入到Po 好開心啦
就算 第十 第九 都收貨

唔期望佢地好似okc三子
不過 都想佢地 會有小小成就

熱門搜尋: 濕疹 催眠 運動

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。