註冊 登入

跪求係停車場合法可行的有效防雀設施 香討焦點

跪求係停車場合法可行的有效防雀設施 E-mail 此主題給朋友

拍左架車係自己屋企個停車場,
但都成日都有雀飛入來係車上邊度開大,
唉.....有次去左旅行一星期度返來,
車身成5,6地方都有屎,
o的屎重要係已經乾左硬左,
之後洗到我pk
之後有諗過買車套,
但一諗到老婆(身高唔夠160cm)一個人佢自己應該唔容易 handle 到,
所以放棄左....
現跪求高人提供係停車場合法可行的有效防雀設施或方法....感謝

吊多片光碟 .... 嚇鬼  

熱門搜尋: 通渠 interior design 物業按揭 按揭 洗碗
引用:
原帖由 fto94 於 2018-6-12 11:09 AM 發表

吊多片CD .... 嚇鬼  
如係吊係車裡邊,
應該作用不大,
但都好方便絕對可以一試,
如放係車頂,
睇來可能要自己DIY整個出來,
有少許難度...Anyway
謝謝意見提供

放隻假貓假鷹或假狗係車頂。

引用:
原帖由 大賓哥 於 2018-6-12 11:21 AM 發表

如係吊係車裡邊,
應該作用不大,
但都好方便絕對可以一試,
如放係車頂,
睇來可能要自己DIY整個出來,
有少許難度...Anyway
謝謝意見提供
外面呀。
車頂天花吊落嚟。

引用:
原帖由 gayroadhardwalk 於 2018-6-12 11:22 AM 發表

放個稻草人
管理處比的話
我絕對想
但唔會比啦

熱門搜尋: 防脫髮 脫髮問題 假髮 植髮 shampoo 洗頭水
引用:
原帖由 花生之友 於 2018-6-12 11:33 AM 發表

放隻假貓假鷹或假狗係車頂。
o衣....雖然可能會被其他人笑
同耐左o的雀可能會知佢地係流
但呢個方法真係平靚正又方便
可行性又高
真係諗得過 wo
真係去試下先
感謝

引用:
原帖由 god 於 2018-6-12 11:34 AM 發表

外面呀。
車頂天花吊落嚟。
搞自己停車位個天花
管理處應該唔會比
如係...應該都係放車身上邊 ga ja
tks Ching

以毒攻毒

回覆 引用 TOP

放毒藥加些少食物上架車頂, 引隻雀食

Teams: manutd, Chelsea, Real Madrid

Players: Owen, Rooney, Lampard, Gerrard, Drogba, Kaka, Zidane, Torres, CR, Modric
啱啱係淘寶見到隻自動收放嘅車套,好似好得

引用:
原帖由 messilovecr7 於 2018-6-12 11:47 AM 發表

放毒藥加些少食物上架車頂, 引隻雀食
吓...要搞到殺生
唔好啦
唔係次次都係個一兩隻雀飛來 ga
同埋佢來食死前都依然可以係我車度開次大先ga
tks Ching 意見

引用:
原帖由 mo88 於 2018-6-12 11:50 AM 發表

啱啱係淘寶見到隻自動收放嘅車套,好似好得
請問 Ching 我老婆唔夠高的話會唔會都 handle 到?
如都 handle,請勞煩 PM 條 link
感謝

熱門搜尋: 收毛孔 黑眼圈 facial 眼霜 香水 去眼袋
嘖漂白水係大銀幕。極有效

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。