《Hotel Babylon 星級酒店》 討論區

《Hotel Babylon 星級酒店》 討論區 E-mail 此主題給朋友

pearl 下星期播新一季 hotel babylon (星級酒店)?

剛check 下星期節目表...23/8 起 星期四
10:30 Chinese Olympic Heroes (S) / Hotel Babylon (II) (Eng/Can Bilingual) (S) (PG52L)

《星級酒店》由Imogen Edwards - Jones 暢銷小說改編,是BBC英國廣播公司的最新劇作,在英國開播時,其高收視瞬即打倒其他同時段節目,成為該時段收視冠軍,大結局更贏得574萬觀眾的支持,。在英國倫敦五星級酒店Hotel Babylon內,您可以體會到富貴人家紫醉金迷的生活,還可以一窺酒店員工殷勤服務和親切笑容背後工作的辛酸,甚至乎上賓貴客光怪陸離的人生百態。華麗的場景、幽默的對白、以及魅力逼人的演員陣容,都令劇集引人入勝,吸引觀眾追看。

首集由彬彬有禮的接待處主管Charlie 帶大家進入這間充滿幻想和縱慾的星級酒店。他到酒店接受幹勁十足的總經理Rebecca的面試,希望獲得酒店副經理一職,但風情萬種的Anna的出眾表現令她成為Charlie的頭號競爭對手。此時,走來一名可疑的豪華轎車司機Pete,聲稱認識Charlie,Charlie不禁一陣心慌。究竟Charlie有什麼不可告人的秘密? <--- pearl 的簡介

season2 -- pearl 還未出episode guide 呢
ep1 簡介 -Charlie is back after the gun incident, and Hotel Babylon has more press coverage than ever.

A member of parliament's wife is staying at the hotel after her husband has been cheating on her, and with the story all over the newspapers Rebecca helps her to take revenge. But something is not quite right...

Other staff are busy helping a couple who have checked in separately, not knowing that their rooms are next to each other.
Meanwhile, the staff are having a war against a rival hotel.

原著小說:
Hotel Babylon - 床單下的秘密:奢華五星級飯店的醜聞與謊言

related titles from the author:
Fashion Babylon - 決戰時裝伸展台<-- 開始還以為是click 錯了... (因為台灣好像是這樣譯project runway的呢)

Air Babylon
Beach Babylon

betty今晚s1最後一集,不過又唔多見pearl有宣傳及廣告

應該今晚會開始見廣告吧...
不是所有劇都像prison break, heroes 那樣宣傳政勢那麼厲害..

呢套劇好好睇,終於等到新一季係明珠台播

引用:
原帖由 poso77 於 2007-8-16 06:41 PM 發表
呢套劇好好睇,終於等到新一季係明珠台播
呢套劇講乜㗎!?

that's great

呢套戲大約講d咩架?

引用:
原帖由 ultrajelly 於 2007-8-17 10:11 AM 發表
呢套戲大約講d咩架?
hotel babylon係講一班係呢間叫hotel babylon既酒店入面工作既趣事...
包括點去解決客人既問題,當然包括左好多佢地自己既私事

★∫〒Never Say No To Panda!★ 〒∫

嘩正呀
做hotel babylon new series
係咪都係星期四1030pm做?

但點解我之前係明珠台見到desperate housewives S3做宣傳?

引用:
原帖由 kitty1120 於 2007-8-17 11:30 AM 發表
但點解我之前係明珠台見到desperate housewives S3做宣傳?
是什麼summer passion 那個嗎 ?
我也看到那個,所以都以為ugly betty 之後會接 dh...

不過好在 hotel babylon 集數唔多~~ 該很快可看到dh 吧~ (聽到今季-s3 好睇番, 所以也有點期待呢~)

好野
有得睇

really?
thats good
我好鍾意呢套劇,好好睇,之前以為佢只係得S1,原來都有S2

引用:
原帖由 kindaichihk 於 2007-8-17 12:18 PM 發表

是什麼summer passion 那個嗎 ?
我也看到那個,所以都以為ugly betty 之後會接 dh...

不過好在 hotel babylon 集數唔多~~ 該很快可看到dh 吧~ (聽到今季-s3 好睇番, 所以也有點期待呢~)
唔知係咪呢個名
但我明明記得係寫住23 august
等我仲計定日子
所以播hotel babylon覺得好奇怪

不過唔緊要啦
hotel babylon係另一套my favourite

係呀
我睇睇過S3既人的comment話s3好好睇
所以都好期待
不過點解你話好睇番?
你覺得s2唔好睇?

真係播就好喇 ~

Hotel Babylon 好好睇呀 !!
好鍾意睇 !

yes~ so great~
呢套好睇~

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。